A Budapest Bár koncerttel támogatja a rákbetegeket

Jótékonysági koncertet ad októberben a Budapest Bár az idén húsz éves Magyar Hospice Alapítvány részére. Minden egyes megvásárolt koncertjegy egy szenvedő beteg egyheti otthonápolásának költségét fedezi. Szintén ebben a hónapban kerül sor a már tradicionálissá vált nárciszültetésre is.

A húszéves jubileum alkalmából a Budapest Bár jótékonysági koncertet ad a Művészetek Palotájában október 27-én. A zenekar fellépői a koncertből befolyó teljes összeget a Magyar Hospice Alapítványnak ajánlották fel, így minden megvásárolt koncertjegy egy szenvedő beteg egyheti otthonápolásának költségét fedezi.
- Szerencsére most az életem többnyire vidám, szép pillanatokkal van tele, ritkán gondolok betegségre vagy halálra. Tudom viszont, hogy egy családtag, közeli barát betegsége, eltávozása milyen fájdalmas - mindent megváltoztat. Nagy tisztelettel tekintek azokra, akik szembenéznek a rettegett betegséggel, segítenek a reménytelenséget elviselhetőbbé tenni. Megtisztelő számomra, hogy zenémmel egy kicsit segíthetek a betegek és családjaik fájdalmát enyhíteni - mondta Farkas Róbert, az együttes alapítója. A jegyek a Művészetek Palotájának jegypénztárában illetve online válthatók.

A Magyar Hospice Alapítvány a huszadik születésnapja alkalmából neves művészekkel, civil szervezetekkel és iskolákkal karöltve több rendezvénnyel kívánja felhívni a figyelmet arra, hogy közös felelősségünk a rákban szenvedők orvosi és lelki támogatása. A jubileumi évnek négy fővédnöke is van, a volt és jelenlegi köztársasági elnökök feleségei, Göncz Zsuzsa, Mádl Dalma, Sólyom Erzsébet és Schmittné Makray Katalin.

Az alapítvány egy másik kezdeményezése is kerek évfordulóhoz érkezett: a 2007 óta működő Nárcisz program, amelynek keretén belül október 7-én délután három órától a Magyar Hospice Ház kertjében (III. kerület, Kenyeres utca 18-22) a szervezet önkéntesei kisiskolásokkal közösen nárciszhagymákat ültetnek. Az esemény célja, hogy a rák világszerte ismert szimbóluma segítségével a gyermekekben és a társadalomban is tudatosuljon, hogy a betegség és az elmúlás az élet örök körforgásának természetes része. A rendezvényre mindenkit szeretettel várnak.

Budapest Bár
Budapest Bár
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.