A zsinagóga ingyenkoncerttel köszön meg mindent

Balázs Fecó a vallási párbeszédért kampányol országszerte zenéjével, így természetesnek tartja, hogy fellép vasárnap a Dohány utcai zsinagóga Köszönetkoncertjén. A koncert ingyenes lesz, a nagy érdeklődésre való tekintettel a karzatokat is megnyitják.
A koncerttel az adományozói előtt tiszteleg a Mazsihisz. Január 11-én vasárnap 16:00 órától elsősorban azokat várja a Dohány utcai zsinagógába, akik a tavalyi év során adójuk 1%-val segítették a munkáját.

Minden tekintetben sűrű éven van túl a zsidó közösség, benne a Mazsihisz is. Sokan álltak ki mellettünk és segítettek minket, amit év közben nem mindig tudtunk elég hangosan megköszönni. A vasárnapi koncerttel azt hiszem illően tisztelgünk mindazok előtt, akik mellettünk álltak 2014-ben – mondta Heisler András Mazsihisz-elnök, aki hozzátette még: – Szerencsére sok barátunk van, több mint 2000-en jelezték már felénk, hogy velünk tartanak a vasárnapi Köszönetkoncerten.

Répás Péter, az esemény főszervezője elmondta, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel még a Dohány utcai zsinagóga karzatát is megnyitják, igaz, innen csak kivetítőn keresztül lesznek láthatók a fellépők az ingyenes koncerten.

A vasárnap 16:00 órakor kezdődő eseményen fellép Benedekffy Katalin és Király Miklós operaénekesek, Neumark Zoltán zongoraművész Kathy Horváth Lajos hegedűművész, Fekete László főkántor, valamint az amerikai Kasai Jnofin dzsesszmuzsikus. Érdekes műsorszámnak ígérkezik Hegyi Barbara és Hegedűs D. Géza színművészek csak erre az alkalomra színpadra állított Radnóti-előadása is. Az est folyamán fellép még a Swing á la Django zenekar, amely különleges zenei produkciójával varázsolja el a közönségét január 11-én, vasárnap 16:00 órától a Dohány utcai zsinagógában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.