A világ legszebb mozijai között az Uránia és a Puskin

A boredpanda.com egyik nyitott listájára felkerült a két legszebb budapesti filmszínház.

Az Uránia és a Puskin mozik listázásának apropója a válogatás, melyet szabadon szerkeszthetnek az olvasók. Szeretnék összegyűjteni így, a multiplexek idejében azokat a filmszínházakat, különleges és alkalmi mozikat, melyek a sablonos steril termek helyett extrát nyújtanak a nézőknek.

Például ágyból lehet nézni a filmeket (amilyen lehetőség már Budapesten is rendelkezésünkre áll), csónakban ringatózva elevenedik meg a 3D-hatás, egy amfiteátrumban vetítenek naplemente után, vagy éppen maga az épület és története az izgalmas, mint az Uránia és a Puskin esetében is.

Találunk a versenyzők között ugyanúgy arany- és vörösbársony felületekkel bíró, klasszikus filmszínházakat, mint extra giccses, szivárványszín vetítőtermeket vagy minden díszítést mellőző, ám 1909 óta működő mozit is. Mi talán egy-egy rövid leírást hiányolunk a felsorolásból, vagyis két mondattal igazán megtámogathatták volna a fotókat, ám az olvasók által szerkesztett tartalom miatt nyilván ez így sokkal bonyolultabb lenne.

Megkezdődött egyébként egy szavazás is, ahol bárki voksolhat kedvenc mozijára vagy éppen a 69 mozi közül a legszimpatikusabbra. Jelen állás szerint az Uránia viszi a prímet, a 12. helyen pedig a Puskin áll - írja a welovebudapest.com.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.