A Saul fia is versenyez Londonban

Nemes Jeles László Saul fia című alkotása is szerepel a Londoni Filmfesztivál versenyfilmes programjában. Az 59. alkalommal megrendezett mustra október 7-én nyílik meg a Meryl Streep főszereplésével forgatott, Suffragette című dráma európai premierjével.

A szervezők kedden hozták nyilvánosságra a másfél hetes fesztivál programját. A BBC News beszámolója szerint a játékfilmes versenymezőnyben 13 produkciót láthat a londoni közönség. A válogatásban Nemes Jeles László Saul fia című holokausztdrámáját is vetítik, amely Cannes-ban a zsűri nagydíját is elnyerte. A film Magyarország hivatalos nevezése a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjra.

A brit főváros filmes seregszemléjén 238 játék- és dokumentumfilmet mutatnak be. A mustra zárónapján látható majd az új Steve Jobs-film Michael Fassbenderrel a címszerepben, amelyet a Gettómilliomos rendezője, Danny Boyle forgatott. A fesztiválon tartják a Black Mass című gengszterfilm brit premierjét, ezért várhatóan a produkció két sztárja, Johnny Depp és Benedict Cumberbatch is végigvonul majd a vörös szőnyegen.

A fesztivál sztárjai között lesz Maggie Smith, aki a The Lady in the Van című film európai premierjére érkezik, valamint Bryan Cranston és Helen Mirren is, akik a negyvenes évek végén feketelistára került híres hollywoodi forgatókönyvíróról, Dalton Trumbóról szóló, Trumbo című filmjük gálavetítésén Clare Stewart, a Londoni Filmfesztivál igazgatója szerint az idei merítés alapján "ez az erős nők éve".

Mi sem jelzi ezt jobban, mint a Meryl Streep, Carey Mulligan és Helena Bonham Carter közreműködésével készült, Suffragette című nyitófilm, amely a brit nők szavazati jogának kivívását idézi fel. A fesztiválon kitüntetik az Oscar-díjas Cate Blanchettet: az ausztrál filmcsillagot a Brit Filmintézet tagságával ajándékozzák meg. A londoni közönség a színésznő új filmjét, az ötvenes években játszódó, Rooney Marával forgatott Carolt is megtekintheti az október 18-ig tartó mustrán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.