A Reggeli Próféta jelenti: J. K. Rowling új Harry Potter-történettel jelentkezett

J. K. Rowling kedden reggel a Reggeli Próféta egy cikkével lepte meg weboldala, a pottermore.com olvasóit. A varázslók és boszorkányok népszerű lapjának pletykafelelőse, Rita Vitrol jelentkezett a kviddics világkupáról, Patagóniából, hogy beszámoljon a helyszínen megforduló hírességekről.

Dumbledore seregének tagjai, akik ma már a harmincas éveik közepén járnak, úgy tűnik, még mindig rajonganak ezért a sportért. Nem meglepő módon maga a Kiválasztott, vagyis Harry Potter keltette a legnagyobb feltűnést. Potter és fiai feleségéhez, Ginny Weasleyhez csatlakoztak, aki az elmúlt hetekben rendszeresen tudósított a világkupáról a Próféta hasábjain (ezek a cikkek ugyanitt olvashatóak). A VIP szektorban megfordult még Ron és Hermione Weasley, Neville Lonbottom és Luna Lovegood is.

Vitrol a tőle megszokott stílusban bocsátkozik találgatásokba, vajon a Harry arcán húzódó vágás egy házastársi perpatvar eredménye, vagy aurori munkája során szerezte. A karakterek utóéletének megalkotását Rowling nem bízta az olvasókra, a hetedik kötet végén az utolsó epizódot a jövőbe tekintésnek szentelte. Ahhoz képest a most megjelent cikk sem tartalmaz új információkat, talán csak Ron szempontjából, aki időközben otthagyta a Mágiaügyi Minisztériumot, és testvérének segít a Weasley Varázs Viccgyár vezetésében.

Az írónő interaktív oldalán rendszeresen publikál háttéranyagokat a Harry Potter-univerzumhoz. Végig lehet játszani rajta a történetet a könyvek alapján (egyelőre csak az ötödik kötetig, de készül a folytatás). Április óta üzemel a Reggeli Próféta szerkesztősége, ahol a kviddics történetével kezdődő meccsösszefoglalók olvashatók.

A Harry Potter-sorozat kötetei 1997 és 2007 közt jelentek meg könyvalakban, 2001 és 2011 között pedig a mozivásznon. Rowling írásai alapján éppen annyira élvezi a varázsvilágot, mint olvasói. A honlapon, ami tulajdonképpen egy online játék, rengeteg plusz információt és leírást rejtettek el, az írások színvonala is méltó az eredeti művekhez.

Háttértörténetek is jelentek már meg. A Bogárd Bárd meséi, A kviddics évszadai, Legendás állatok és megfigyelésük mind a hétkötetes alaptörténethez kapcsolódó, gyakran abban szereplő művek. Ezek bevételét egyébként Rowling karitatív célokra ajánlotta.

A hírek szerint a Legendás állatok és megfigyelésük alapján készülő filmet 2016-ban fogják bemutatni, egy, a varázsvilágban játszódó trilógia első darabja lesz. A forgatókönyvet maga Rowling jegyzi, a szereplőgárdában azonban nem sok lesz az ismerős arc, mivel a történet 70 évvel a Harry Potter-könyvek cselekménye előtt játszódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.