A magyarok cirkuszolnak megint

2015. január 10-én a Magyar Cirkuszcsillagok című műsorral indul az új cirkuszévad. A Fővárosi Nagycirkusz műsorában jó néhányan láthatók a hazai cirkuszvilág legjobbjai közül, mások mellett olyanok is, akik rangos cirkuszfesztiválokon érdemeltek ki különféle díjakat.
Hosszú évek után újra fellép például a Donnert lovascsoport, melynek legeredményesebb éve 2013 volt. Ebben az évben mind a Monte Carlói Cirkuszfesztiválon, mind a híres Massy-i Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Bronz-díjat vehetett át.

A Rippel fivérek 1996-ban a párizsi cirkuszfesztiválon megkapták a zsűri és a közönség díját, 2000-ben pedig Ezüst Pierrot-díjat nyertek a Fővárosi Nagycirkuszban megrendezett 3. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon. Most újra bizonyítják, hogy a világszerte csodált produkciójuk semmit sem vesztett régi fényéből. A magyar cirkuszművészet kiemelkedő szereplője a 2004-ben a Monte Carlói Cirkuszfesztiválon Ezüst Bohóc-díjat, majd 2008-ban Arany Bohóc-díjat nyerő Richter Flórián elefánt- és lovas produkcióival igazolja nemzetközi hírnevét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.