A magyar rendszerváltásra emlékezik a Google

A Google az OSA Archívummal együttműködve virtuális kiállítással emlékezik a 25 évvel ezelőtti rendszerváltásra a Google Kulturális Intézetének honlapján. A magyarországi eseményekről szóló online kiállításon az OSA Archívum korabeli fotókkal és videókkal mutatja be az 1989-es rendszerváltáshoz vezető utat.
A kiállítás anyagában található többek között egy kézzel rajzolt Budapest térkép az 1956-os forradalom október-novemberi csapatmozgásairól és harcok helyszíneiről, az ‘56-os forradalom névtelen áldozatainak emlékére készített kopjafa, melyet a rákoskeresztúri Új köztemető 301-es parcellájában helyeztek el, valamint részletek a Szabad Európa Rádió gyűjteményéből. Az OSA Archívum által összeállított, magyarországi eseményeket bemutató kiállításban többek között a Szabad Európa Rádió gyűjteményéből válogatott anyagok, magyar állami propagandafilmek és kutatási dokumentumok, interjúk, jelentések és poszterek, illetve a Fortepan amatőr fotóarchívum képei is szerepelnek.

Hasonlóan a magyar kiállításhoz, a kelet-európai rendszerváltásokról további kilenc virtuális gyűjteményt állítottak össze a Google Kulturális Intézetének honlapján cseh, szlovák és lengyel múzeumok illetve archívumkezelők. A hazai anyag itt tekinthető meg:

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.