A Mad Max rendezője lesz a cannes-i zsűrielnök

George Miller, a tíz Oscar-díjra jelölt Mad Max - A harag útja című film rendezője az elnöki posztot Joel és Ethan Coen amerikai rendezőktől veszi át - jelentették be a világ egyik legrangosabb filmes seregszemléjének szervezői kedden Párizsban. A fesztivál május 11-én kezdődik és 22-én a díjátadó gálával zárul, a meghívott filmek listájára áprilisban derül fény.
A 70 éves ausztrál filmrendező az egyik legeklektikusabb filmes a világon, a Mad Max-sorozaton kívül a nevéhez fűződik Az eastwicki boszorkányok vagy a Táncoló talpak című Oscar-díjas animációs film is.

"Hatalmas öröm! Ennek a történelmi fesztiválnak a középpontjában lenni, amely a világ filmművészetének gyöngyszemeit mutatja be, órákon át szenvedélyes vitákat folytatni a zsűritagokkal, óriási megtiszteltetés! A világ semmilyen kincséért nem hagynám ki!" - mondta George Miller a felkérésre a fesztivál közleménye szerint.

A rendező, forgatókönyvíró és producer George Miller az 1980-as években megjelent ausztrál filmes generációból emelkedett ki. A Mad Max-trilógia első darabjával 1979-ben lett ismert és indította el az akkor még ismeretlen Mel Gibsont is a világhír felé. A Mad Max 2. - Az országúti harcos 1981-ben került a mozikba, a Mad Max 3. - Az igazság csarnokán innen és túl című részt pedig 1985-ben mutatták be, a Mad Max 4. - A harag útja pedig a tavalyi cannes-i fesztiválon versenyen kívül debütált.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.