A Krétakör is tiltakozik a fal ellen

A Krétakör is részt vesz kedden a szerb határon épülő fal elleni tüntetésen. A társulat szeretné, ha minél többen kifejeznék szolidaritásukat a menekültekkel.
Aki úgy érzi, hogy tud azonosulni a közleményünkkel, csatlakozzon a tüntetéshez.

„Azzal, hogy Orbán Viktor a magyar állampolgárokat politikai menekültek ellen uszítja, emberiesség elleni bűnt követ el. Azzal, hogy az egyházak nem emelik fel a szavukat ez ellen, cinkosokká válnak a bűnben. Azzal, hogy a KDNP mindehhez mosolyogva asszisztál, nyilvánosan ismeri el, hogy nem keresztény. A magyar kormány a gyűlölet, az uszítás, a kirekesztés, a megalázás, a háborúskodás kormánya.

Orbán Viktor vágya, hogy tűnjön el Magyarországról az összes menekült, hajléktalan, szegény ember. Szúrja a szemét az emberi nyomorúság, de segíteni nem bír, csak ártani és tetézni a bajt. Orbán Viktor azt szeretné, ha a fehér férfiak stadionokban szotyoláznának, a fehér asszonyok meg főznének, mosnának, gyereket nevelnének. Orbán Viktor azt gondolja, hogy a magyarok mind olyanok mint ő, sértettek, frusztráltak és rosszindulatúak. Orbán Viktor téved: a magyarok képesek a szeretetre, az önfeláldozásra, a szolidaritásra. A magyarok sokkal bátrabbak, mint a miniszterelnökük: képesek rá, hogy szembe menjenek a cinizmus kormányával, és segítsenek a bajba jutottakon."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.