A Krétakör holland díja

Két kulturális szervezet, a magyar Krétakör Alapítvány és a spanyol MediaLab-Prado vehette át március 15-én a Princess Margriet Award for Culture elismerést Amszterdamban magától a névadó Margit holland hercegnőtől.

Az elismerést a Krétakörtől nem az alapító Schilling Árpád vette át, hanem az alapítvány ügyvezetője: Potyondi Linda. A rendező a március 15-i civil tüntetés idején Budapesten tartott a tanárokkal, és csak a mai nyilvános vitára érkezik Amszterdamba. Schilling köszönőlevelét Sárosdi Lilla olvasta fel. A díjazottnak járó prezentációs lehetőséget a Krétakör Szabadiskola három – erdélyi, budapesti és miskolci – diákjának adták át.

Schilling Árpád
Földi Imre / Népszabadság

Az elismeréssel járó pénzt online archívum fejlesztésére fordítja a színházi műhelyből társadalmi és szociális kérdésekkel foglalkozó szervezetté alakult Krétakör. Mától a nyilvános rendszerben fotók, újságcikkek, kritikák között lehet mazsolázni, és megnézhetők az előadások teljes videofelvételei, valamint Schilling publikálatlan próbanaplói és a produkciók szövegkönyvei is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.