A hódító Gütyül

Az utóbbi két hónapban országos ismertségre tett szert egy ácsi rapegyüttes, a Gütyül Gang. A csapat legújabb slágere a Straight Outta Gütyül a YouTube-on több mint félmilliós nézettséget ért el ez idő alatt. A dalt a 444.hu fedezte fel, játszotta a Class FM Morning Showja, és a neten hódító slágernek köszönhetően dedikált pólóért házalt már náluk Pimaszúr is, aki ottalszik.
A bandát tizenéves srácok alapították, művészneveiken HerdsMan, Bolla, Szabó, Dodi, WalAki, Hege, S.K.U.B.A. A számokat együtt írják egyikük családjának garázsában. A Straight Outta Gütyül című számot a banda egyéves fennállásának évfordulójára tették ki a YouTube-ra március elején és másnap már 3700 megosztás volt, nyilatkozta HerdsMan, alias Csordás Bence a 24 óra című Komárom-Esztergom megyei hírlapnak. Majd felfigyelt rájuk a 444.hu szakrovata, és ezután egyre több visszajelzés, bejátszás, interjúkérés jött.

 

Nem a pénzért csinálják, hanem barátságból és a dolog szeretetéért, ezért nem jelentkeztek tehetségkutató műsorokba sem. Fontos számukra az őszinteség és a hitelesség (egyikük azt is elrappeli dalukban, hogy nem igazán tud rapelni, csak jó a haverokkal), és a legfontosabb számukra a Gütyül életérzés, a „nagy közös, amiből minden jó jön", mondta HerdsMan.

A legnagyobb dicséretet Majkától kapták, aki azt mondta róluk, lehet hogy soha nem lesz olyan stylójuk meg flowjuk, mint Ice Cube-nak, de nagyon nagy a szerethetőségük.

Gütyül egyébként Ács egyik szélső településrészének a helyi nyelvben élő neve. Az ottaniak úgy mondják: „Ott lakom, ahol a szél fütyül, az ott Gütyül".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.