A hétvégén ünnepel a Nagykörút

A Budapest100 szervezésében majdnem hatvan nagykörúti épület várja látnivalókkal, programokkal a város titkaira kíváncsi polgárokat.
Sok program már most betelt, például a Royal szálló vezetett sétáira már előzetesen elfogytak a helyek, de számos érdekes játék, lépcsőház és gangkiállítás, előadás, koncert, épülettörténeti séta, gyerekfoglalkozás szabad még. Szinte bárhová lépünk, érdekességet találunk. A József körút 62.-ben az Adyt is fotografáló Székely Aladár egykori itteni műtermére emlékezik E. Csorba Csilla, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója szombat délután. A Ferenc körút 39.-ben, ahol 1977-ben a híres postarablás történt, lapunk munkatársa, N. Kósa Judit tart épülettörténeti sétát szombaton 11-kor és vasárnap 16 órakor.
Ferenc körút 39.
Ferenc körút 39.
Fotó: Zsedrovits Enikő

A Teréz körút 48.-ban, a Játékszín épületében a minap lemondott igazgató vezet színházi kulisszajárást, amelyre a jelentkezés már betelt ugyan, de nagyon érdekesnek ígérkezik a házban lakó Hajdan Vali előadóművész Nézhetnek a gangon görlt, s hallgathatnak szózsonglőrt! című műsora is, amely házbejárással párosul. Vagy a közeli Erzsébet körút 44–46.-tól, Jókai Mór utolsó éveinek színhelyétől indul szombaton 11-kor Perczel Annának, az Óvás! Egyesület munkatársának vezetett sétája a közeli körúti házakhoz. Az érdeklődő olyan különlegességekre is bukkanhat a programkínálatban, mint a Szent István körút 18.-ban a Magyar Keresztény Foltvarrók kiállítása, amiről magunk sem tudunk egyelőre többet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.