A hangot is megünnepelhetjük

A nagyvilág, s benne természetesen hazánk – tizenegyedik alkalommal – április 16-án ismét megünnepli a Hang Világnapját.

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat a jeles nap kapcsán szeretné felhívni a figyelmet a hanggyógyítás terápiás jelentőségére, eredményeire. A hang ünnepe alkalmat ad arra, hogy a hangképzés problémáival, védelmével, fejlesztésével kapcsolatos tudásuat és tapasztalataikat megosszák mindenkivel, ízelítőt adva a hang gyógyításához kötődő terápiáikból.

A Szakszolgálat azt az üzenetet igyekszik ljuttatni az emberekhez, hogy, figyeljenek az emberi hang sokszínűségére. Szeretnénk tudatosítani, hogy az emberi hang milyen nagy jelentőséggel bír mindennapjainkban, életminőségünk jobbá tételében, ugyanakkor felhívni a figyelmet arra, hogy gondozni is kell hangot, annak egészséges működését megőrizni. A betegségeket megelőzni, és a rendellenességeket időben kezelni.

világnap megünneplése lehetőséget ad az emberi hanggal foglalkozó komplex tudományágak,- mint például az akusztika, biológia, matematika, a pedagógia, műszaki tudományok és nem utolsó sorban a logopédia- ilyen szemszögből történő bemutatására, népszerűsítésére, jobb megismerésére. Hang nélkül nehéz, a hangképzés problémái pedig megnehezítik, gyakran ellehetetlenítik az azzal küzdő ember életét. Meglepően sokan küzdenek különböző hangképzési zavarokkal és gyakran nincsenek is problémájukkal, illetve az azt megoldó segítséggel tisztában.

A témával kapcsolatos előadások mellett többek között játékos vetélkedőket, mesevetítést szerveznek, de lesz több bemutatóóra, műhelymunka, kvízjáték, táncház is.

A „Hang Világnapja" programjáról részletesebben  itt olvashatnak. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.