Csak remélhetjük, hogy most lesz díjkiosztó a Magyar Filmhét után

Összesen 251 filmet neveztek az alkotók a 2. Magyar Filmhétre.

A szervezők lapunkhoz lejuttatott közleménye szerint január 18-i regisztrációs határidőig összesen 251 filmet neveztek az alkotók. Közülük 19 nagyjátékfilm, 13 TV-játékfilm, 76 dokumentumfilm, 34 ismeretterjesztő film, 72 kisjátékfilm és 37 animációs film.  A hivatalos versenylistát 2016. február 1-én hirdetik ki, díjátadó március 6-án lesz.

A közlemény szerint a Magyar Filmhét célja, hogy a nagyközönség és a filmszakma képviselői megismerhessék a 2015-ben bemutatott nagyjátékfilmeket TV - játékfilmeket, kisjátékfilmeket, dokumentumfilmeket, ismeretterjesztő filmeket és animációkat.

Az első ilyen filmnapokat még 2014 őszén rendezték meg a budapesti MOM Parkban, ezzel leváltva a több mint negyvenéves hagyománnyal rendelkező, pontosan ugyanezt a szerepet betöltő Magyar Filmszemlét. A nagy találmány az volt, hogy szakmai zsűri helyett az akkor frissen alakult akadémia tagjai szavaztak és döntöttek volna a szintén frissen létrehozandó úgynevezett Magyar Filmdíjakról. A díjkiosztó gála az első filmhéten azonban elmaradt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.