A félidőben Trónok harca v. True Detective 4-4

Csak elégedetten bólinthat magában az egyszeri sorozatnéző, hiszen ő maga sem lett volna képes eldönteni a harcot: az immár negyedik évadát is befejező Trónok harcáé vagy az első évadával nagyot robbantó True Detectivé (A törvény nevében) az év sorozata címe. S bár ez még nem az „igazi” Emmy, hanem annak kreatív változata (azaz a technikai kategóriák: vágás, hang, jelmez, vendégszereplések, speciális effktek), valami már mégis előrejeleznek: négy-négy díjjal fej fej mellett halad tehát a két sorozat. Ez derült ki a szombat esti Los Angles-i gálán, ahol még egy kozmoszról szóló dokumentumfilm örülhetett. A nyolcvanas évekbeli Kozmosz-széria 21. századi kiadásaként készült és négy díjat nyer. De a harmadik évadát taposó Sherlock sem távozott üres kézzel: His Last Vow című epizód szintén négy díjat tehet a vitrinbe.

Az elismerések átadása egy héttel előzi meg az Emmyk kiosztását a többi között a legjobb sorozatért, a legjobb színésznek vagy színésznőnek járó elismeréseket. De a forgatókönyvírók és a rendezők is akkor vehetik át díjaikat.

Vendégszereplőként többek között az Orange is New Black sorozat egyik sztárja, Uzo Aduba nigériai származású színésznő vehetett át díjat, Jeremy Irons pedig egy dokumentumfilm, a Game of Lions narrátoraként kapott Emmyt.

A tévécsatornák versengésében eddig az HBO vezet majdhogynem utcahosszal: 15 Kreatív Emmyt kapott a műsoraiért. Őt követi az NBC tízzel, a PBS nyolccal, a Fox és a netes Netflix hét-hét díjjal. A CBS hat, az ABC öt díjat gyűjtött össze.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.