A Coen testvérek nyitják a Berlinálét

Joel és Ethan Coen új komédiája, az Ave, Cézár nyitja a 66-dik Berlinálét, melyet 2016. február 11. és 25. között rendeznek meg – jelentette be a filmet gyártó Universal.

Nem ez az első alkalom, hogy a Coen testvérek Berlinben mutatják be új filmjüket. 1998-ban A nagy Lebowskival versenyben voltak a patinás Arany Medvéért, illetve 2001-ben A félszemű című westernjük szintén nyitófilm volt.

Az Ave, Cézár, mely a nyitógála mellett a versenybe is bekerült, igazi sztárparádé lesz: Josh Brolin, George Clooney, Alden Ehrenreich, Ralph Fiennes, Jonah Hill, Scarlett Johansson, Frances McDormand, Tilda Swinton és Channing Tatum is szerepel benne. Clooney alakítja az alkoholista filmsztárt, aki éppen egy római kori nagyszabású történelmi eposzt forgat, amikor elrabolják. Az elkövetők százezer dolláros váltságdíjat követelnek, és a stúdió mindenesére (Josh Brolin) hárul a feladat, hogy elsimítsa a dolgot. A főszereplő Brolin lapunknak még ősszel a velencei fesztiválon adott interjújában így jellemezte az új Coen művet: „A legjobb filmem lesz, zseniálisan nem történik benne semmi. Zseniális káosz lesz.”

A rendezőpáros pályafutásának több mint harminc éve alatt olyan neves alkotásokat tudhat magáénak, mint a Véresen egyszerű, a Fargo vagy az Oscar-díjas Nem vénnek való vidék. A fivérek együtt írják és rendezik a filmjeiket, de előfordul, hogy Joel egyedül felel a rendezésért, Ethan pedig a produceri munkákat látja el. 

Nem mellékesen, mi is kedvelhetjük a Coenéket: ők vezették az idei cannes-i zsűrit, mely végül nagydíjat adott a Nemes Jeles László rendezte Saul fiának.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.