A budai vörös tündöklése és bukása

A budai vörös töndöklése és bukása – szőlők, borok, történetek Pest-Budáról címmel és alcímmel rendezi meg a Budapest Sztori széria következő, péntek esti előadását az MTA Történettudományi Intézete és az ImagineBudapest a belvárosi Budapest Pontban.

A Budapest Sztori-estek különlegessége mindenekelőtt a rendhagyó műfajból fakad: egyszerre két történész szemszögéből ismerkedhetünk meg a főváros történetének egy-egy izgalmas részletével. Moderált kérdezz-felelek ez, ahol teret kapnak a laikusok kérdései, háttérbe szorulnak az évszámok és nagy nevek. Szinte párbeszéd formájú előadás lesz az este is, szórakoztató, sztorizós program, nem pedig hagyományos értelemben vett „ex katedra" előadás.

A 2015 januárjában indult programsorozaton eddig is a történész szakma legjobbjai szerepeltek, a reformkori Pest-Buda hétköznapi életéről Fónagy Zoltán, a népszerű Mindennapok története blog szerzője és Katona Csaba, a Múlt-kor történelmi magazin szerkesztője meséltek. A következő alkalmon pedig a török időkről beszélgetett Fodor Pál, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont főigazgatója és az MTA BTK Történettudományi Intézet igazgatója és Sudár Balázs történész.

A pénteki program előadói: Prof. Dr. Gecsényi Lajos történész, a Magyar Országos Levéltár nyugalmazott főigazgatója és Nagy Kornél, az MTA Történettudományi Intézetének munkatársa, a Múlt-Kor történelmi magazin szerkesztője.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.