A Bocuse d'Or 2016-­os európai döntője Budapesten lesz

A világ legrangosabb séfversenye, a Bocuse d'Or európai döntőjét 2016. május 10–­11-­én rendezik meg Budapesten, a Hungexpo területén – a Sirha Budapest Kiállítás keretében. Itt választja ki a nemzetközi zsűri húsz európai ország legjobb séfjei közül azt a tizenegyet, aki részt vehet a 2017­-es lyoni világdöntőben.
A budapesti megmérettetést megannyi válogató verseny előzi meg. Hogy hazánkat ki képviseli az európai döntőn, jövő február közepén derül ki. (Magyarország először 2013­-ban vett részt a Bocuse d'Or világdöntőjében, Széll Tamás akkor 10. lett, az idén Molnár Gábor a 13. helyet szerezte meg.)

Az esemény nemcsak a magyar gasztronómiának kiváló bemutatkozási lehetőség, hanem országimázs­-építő hatású is. A Sirha Budapest nemzetközi vendéglátó­- és élelmiszer­-ipari szakkiállításra ugyanis 350 kiállítóval, valamint 20 ezer hazai és külföldi látogatóval számolnak.

A kormány előre deklarálta, ha az európai döntő jogát megkapja Budapest, támogatja a lebonyolítását. Lapunk kérdésére Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke elmondta: az idei költségvetésben – külön soron – 300 millió forint áll a verseny finanszírozására.

Ebben benne volt a Bocuse d'Or 2015 világdöntőben szereplő Molnár Gábor séf felkészülésének költsége is. A 300 millió forint 2016 márciusáig szól, a további kiadások fedezetéről még tárgyalnak. A hétfői sajtótájékoztatón részt vett a versenyt alapító Paul Bocuse fia, Jerome Bocuse is, aki a Sirha Trade Show elnökeként a program lebonyolításának aláírási ceremóniájára érkezett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.