A bevándorlásról forgat Vranik Roland

290 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Filmalap Döntőbizottsága Vranik Roland (Fekete Kefe, Adás) harmadik játékfilmjének.

Az állampolgár című film a mai Budapesten játszódik, a beilleszkedés nehézségeiről szól egy szerelmi, illetve egy menekült-történeten keresztül. Vranik Roland készülő filmje amatőr színészekkel, minimalista eszközökkel és humorral mutat be emberi drámákat - derül ki a Magyar Nemzeti Filmalap közleményéből.

Az állampolgár főszereplője, az ötvenes évei végén járó fekete-afrikai Wilson, aki családját elvesztette a háborúban, politikai okokból menekült Budapestre, több éve biztonsági őrként dolgozik egy élelmiszerboltban, és az a célja, hogy magyar állampolgár lehessen. Mari a magyar-történelem szakos tanárnő segít neki felkészülni az alkotmányos alapismeretek vizsgára, miközben Shirin, a fiatal perzsa lány egyetlen esélye, ha névházasságot köt egy magyar állampolgárral.

A film forgatása áprilisban kezdődik Budapesten. A forgatókönyvet a rendező és Szabó Iván (Viharsarok, Hacktion), az SZFE tanára közösen jegyzi, és 2014 februárja óta fejleszti a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával.

Vranik Roland 2005-ben rendezte első játékfilmjét, a Fekete kefét, melyért elnyerte a Magyar Filmszemle fődíját; második mozifilmje, az Adás világszerte nagy sikerrel szerepelt nemzetközi filmfesztiválokon.Az állampolgár című film a Popfilm produkciójában készül, producere Fehér Károly, a mozibemutatóra a tervek szerint 2016-ban kerülhet sor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.