A Berlinalén debütál az új Fliegauf-film

A Liliom ösvény című alkotást a 66. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be. A film egy anya és fia történetét meséli el, a főszerepekben Stefanovics Angéla és a nyolcéves Sótonyi Bálint látható.
A Magyar Nemzeti Filmalap közleménye szerint a világszerte számos rangos fesztiváldíjjal méltatott Rengeteg, Dealer, Tejút, Womb és Csak a szél című filmek forgatókönyvíró-rendezője, Fliegauf Bence legújabb alkotása a február 11-én megnyíló rangos seregszemle Forum programjában lesz látható, amely az avantgárd, innovatív és formabontó kísérleti filmalkotások első számú bemutatkozási platformja.

A Berlinale részeként 46. alkalommal megszervezett programban korábban olyan filmtörténeti jelentőségű alkotások világpremierére került sor, mint Claude Lanzmann Shoah vagy Tarr Béla Sátántangó című filmje. Fliegauf Bence Rengeteg és Dealer című filmjeivel korábban már szerepelt a Fórumban, és mindkét filmje több díjat kapott független zsűritől.

A film egy anyáról és fiáról szól, akik "lázasan vetik bele magukat a mesékkel és titkokkal teli mindennapokba. Az anya meséről mesére avatja be fiát a múltba. Az emlékek kísértik őket, de nem hátrálnak. Szembenéznek a démonokkal, és meglovagolják őket".

A Duna holtágán és a budai hegyekben forgatott alkotás operatőre Lovasi Zoltán volt, akivel Fliegauf Bence első mozifilmje, a 2003-ban készült Rengeteg óta alkot együtt rendszeresen. A Fraktál Film gyártásában készült alkotás producere Mesterházy Ernő és Mécs Mónika. A Filmalap a Liliom ösvény fejlesztését és gyártását 367 millió forinttal támogatta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.