A 87 négyzetméteres képeslap

Magyar siker született a  legjelentősebb kommunikációs díj, a PR-szakma Oscarjának számító Sabre-díj európai régiójának döntőjében: a Noguchi Porter Novelli magyar cég a vényköteles gyógyszer kampányok kategóriában a Pfizer számára készített Ragadj ecsetet! munkával aranyat nyert.

A Noguchi a hazai reumatoid artritiszeses betegközösség széttagolt, kevéssé aktív tagjait mozgósította egy kézzel elkészített óriási méretű képeslap közös megfestésén keresztül, amely az ország nyolc városában készült.

A 87 négyzetméteres képeslapot betegek, orvosok, nővérek és sztárok festették másfél hónapon át, és végül a Magyar Posta segítségével bélyeggel és pecséttel is hitelesítették, mert ez volt az előfeltétele annak, hogy a képeslap hivatalosan bekerüljön a Guinness Rekordok Könyvébe.

A projekt célja az volt, hogy közös élménnyel erősítse a betegközösségeket, párbeszédet kezdeményezve orvosok, betegek és segítők között. Azt is szerették volna elérni, hogy a szélesebb közvélemény is megismerkedhessen ezzel az izületi megbetegedéssel, és a társadalmi tudatosság emelésével segítse az érintett betegközösséget is.  

A Pr-Oscarnak is nevezett Sabre-díj döntőjébe Európa 40 országából idén rekordszámú, összesen 2400 pályamű került, ezek közül egy 46 tagú nemzetközi zsűri választotta ki a legjobbakat. Kelet-Európából egyedül a budapesti cég kapott elismerést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.