Madonna megtáncoltatta Budapestet

Nagyjából ötvenezer ember előtt kezdődött el Madonna első budapesti koncertje a Kincsem Parkban, amely végül is az eredeti terveknek megfelelően helyszínt adott az eseménynek.

Órákon keresztül érkeztek a rajongók a Kincsem Parkba, amely végül is az elmúlt hetek nyilatkozatháborúja után, az eredeti terveknek megfelelően otthont adott Madonna első magyarországi koncertjének. Igaz, az új helyszín okozott némi bonyodalmat, nem mindenki örült neki, hogy tíz-tizenöt percet kellett gyalogolnia a metrótól, vagy épp valami távoli utcából, ahol volt még parkolóhely - a jegyüzérek viszont jól szétszóródva kínálgathatták a jegyeiket, többnyire a hivatalos ár közelében.

Ezt leszámítva az új helyszín jól vizsgázott: kényelmesen elfért a nagyjából ötvenezer rajongó, és úgy tűnt, mindenhonnan látható a színpad - igaz, a leghátsó állóhelyek, illetve az ülőhelyek már meglehetősen távol estek a színpadtól, de hát ekkora tömeget sehol nem lehetett volna közvetlenül a színpad előtt elhelyezni, még ha az 2500 négyzetméteres is.

Fél nyolc körül Paul Oakenfold kezdte bemelegíteni a közönséget, és egész jól sikerült megoldania ezt a mindenkor hálátlan feladatot, a közönség egy része hamar táncolni kezdett. Ő viszont levonult 8 óra 20-kor, és a szervezők elkezdték tovább építeni a színpadot. Az ezután óhatatlanul és érthetetlenül bekövetkező hosszabb szünet viszont gondoskodott róla, hogy leüljön a hangulat. Egy DJ viszonylag hiába próbálta fenntartani a jó hangulatot.

Persze, ha ezekkel a szünetekkel a türelmetlenség fokozása a szervezők célja, ezúttal különösen jó eredményt értek el: talán csak Axl Rose-nak sikerült háromórás késésével feszültebbé tennie a közönséget, mint Madonnának, mire 10 óra előtt hatalmas látványorgia kíséretében színpadra lépett zenekarával és húsz táncosával. Ettől kezdve viszont már semmi nem számított a rajongóknak, csak az, hogy kedvencük végre Budapesten énekel.

Madonna nem sietett ágyba, éjfél előtt fél órával még jócskán tartott a koncert. Az estére jelzett vihat nem érkezett meg a Kincsem Parkba. Míg Budán már esett az eső, Pesten csak a szél jelezte az időjárás változását. Már ha észre vette bárki is a koncert közben... Aztán eleredt az eső ott is. És senki sem indult haza...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.