800 millió Erzsébetvárosnak

800 millió forintnyi támogatásra találta érdemesnek Erzsébetváros Önkormányzatának Kultúra utcája" elnevezésű pályázatát a A Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága. A kerület kulturális élete újabb közösségi terekkel gyarapodik, a Kazinczy utca egy részét sétáló jellegűvé alakítják.

A Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága 800 millió Ft összegű támogatásra találta érdemesnek Erzsébetváros Önkormányzatának az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Kultúra utcája" elnevezésű pályázatát.

A kerület fejlesztési és kulturális koncepciójába szervesen illeszkedő úgynevezett funkcióbővítő rehabilitáció - a tervek szerint - új funkciókkal bővíti a Kazinczy utca Wesselényi és Dob utca közötti részén található kulturális intézményeket.

Erzsébetváros színes és mozgalmas kulturális élete újabb közösségi terekkel gyarapodik. Az Országos Műszaki Múzeum épületében kialakításra kerül egy multikulturális központ, amely egyfajta inkubátorházként befogadja majd a legkülönfélébb kulturális kezdeményezéseket és programokat, míg az ELTE Kazinczy utcai épületében az aula átépítésével rendezvények, előadások, kiállítások rendezésére nyílik lehetőség, ezzel is segítve a nyitott egyetem kialakítását.

A tervek szerint a Magyar Ortodox Izraelita Hitközség épületének utcai homlokzata is megújul, felújított udvarán pedig szabadtéri kulturális rendezvények kapnak majd helyet.

A Kultúra utcájában egy a környezettudatos magatartásra nevelő központ, a kézműves és népi kismesterségek bemutatását szolgáló közösségi tér, valamint egy turisztikai információs pont is létesül.

A komplex program részeként a Kazinczy utca Dob utca és Wesselényi utca közötti szakaszának felújítási tervében az utca teljes szélességben egy szintbe kerül, megszűnnek a kiemelt szegélyek az úttest és a járda között. Az egész utca műemléki környezethez illeszkedő díszburkolatot kap, ez indokolja a forgalomcsillapított, sétáló jellegű utca kialakítását. A Kazinczy utca ezen szakasza gyalogos prioritású lesz.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.