600 milliót oszt szét a Médiatanács

Történelmi és ifjúsági film, valamint irodalmi adaptáció támogatásáról is döntött e heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, amely összesen mintegy 600 millió forintos támogatást nyújt nyolc forgatókönyv, valamint nyolc nagyszabású tévéfilm elkészítéséhez.

A hatóság szóvivői irodájának csütörtöki tájékoztatása szerint a Fehér György tévéfilmes és az Egri Lajos forgatókönyvírást támogató pályázatok keretében támogatásban részesül többek között Papp Gábor Zsigmond Ketten Párizs ellen című filmsorozatterve, amelyet Vaszary Gábor regényéből készít, valamint Kapitány Iván filmterve, amely A szerelmes Petőfi címmel a költőt és a márciusi ifjakat mutatja be, a hagyományostól kissé eltérően.

A tévéfilmek és animációs filmalkotások forgatókönyveire és filmterveire idén 10 milliós pályázati keretösszeg állt rendelkezésre, amelyet a médiatanács 10,7 millió forintra emelt.

A Fehér György-pályázat idei jelentős keretemelésének köszönhetően idén 30 százalékkal több film, tévéfilm készülhet, mint tavaly - szerepel a hatóság közleményében. A médiatanács csaknem 600 millió forintot oszt szét a pályázat keretében, mintegy 150 millió forinttal többet, mint tavaly.

A támogatásból Fekete krónika címmel Ráth-Végh István azonos című, 1958-as műve alapján készít filmet Pajer Róbert. Sütő András Hargitai vadászkalandok című regényéből forgat ifjúsági filmet András Ferenc, Szász Attila pedig Köbli Norbertnek A berni követ című forgatókönyvét dolgozza fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.