48 ezren szemlélték meg a Szemlét

A 41. Magyar Filmszemle 7 napja alatt a fő helyszínen, a Palace MOM Park 9 termében tartott 402 előadáson 40.981 nézőt regisztráltak. A másik helyen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban 7.034 jegy talált gazdára a szemlén. Így hivatalosan a 41. Magyar Filmszemlének összesen 48.015 nézője volt.

A játékfilmek közül a legsikeresebbeknek 1600 feletti nézőszáma volt. Ezek a következők: Bibliothéque Pascal, Oda az igazság, Kolorádó Kid, Vespa, Team Building, Szélcsend. A korábbi évekhez képest megfigyelhető az a tendencia, hogy nem egy-két favorit emelkedett ki a mezőnyből, hanem több filmnek volt sok nézője.

Ugyanez jellemző a dokumentum- és tudományos-ismeretterjesztő filmek kategóriájára is, ahol az összességében 6 ezer feletti látogatószámon belül a legtöbb alkotás 2-300 körüli nézettséget ért el. 350-nél többen a következő dokumentumfilmekre váltottak jegyet: Hunky Blues - Amerikai álom, Bádogváros, Kelet-nyugati átjáró, Puskás Hungary.

Elmondható, hogy idén már hagyományosan népszerűek voltak a kísérleti és kisjátékfilmek: ezeket a műveket blokkonként átlagosan 7-800 néző látta. Nagy érdeklődést keltettek a tévéfilmek is, művenként 2-300 nézőt elérve. Az Átok és a Komoly dolgok című alkotásoknak 300 fölötti látogatószáma volt.

A vetítéseken túl a szemle ideje alatt 18 szakmai fórumot, tájékoztatót is tartottak, melyek a nyitó és záró eseménnyel együtt az érdeklődők további ezreit vonzották.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.