2,7 milliárdot fizetne egy Munkácsyért a debreceni vállalkozó?

Újabb ajánlat érkezett Munkácsy Golgota című festményére: Aszalós Sándor debreceni vállalkozó 2,7 milliárd forintot kínál a jelenleg Pákh Imre tulajdonában lévő festményért - írta kedden a Hajdú-bihari Napló.

A lap egy nappal korábban arról számolt be, hogy amerikai vevő is érdeklődik a Munkács Krisztus-trilógiájának híres darabja iránt, velük szeptember 8-án New York-ban találkozik Pákh Imre.

Az újság szerint az új jelentkező, a debreceni Metalstal Kft. tulajdonosa - ha megszerezné a Golgotát - nem tartaná a cívis városban, hanem a Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban állítaná ki, hogy minél többen láthassák.

A kép esetleges eladása egyébként - mint az újság korábban megjegyezte - nem csak Pákh Imrén múlik, mivel az alkotás feletti rendelkezés jogát átadta a Munkácsy Alapítványnak, amelynek kuratóriumi tagjai között van Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége, Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Bölcskei Gusztáv református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke sok más ismert közéleti és tudományos személyiség mellett.

A Hajdú-bihari Naplónak a kép esetleges eladásában illetékes alapítvány vezetőjét nem sikerült elérnie.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.