Átváltozások

Horváth Kornél ütőhangszeres művészt a dzsessz, a pop és a rock műfajának legkülönbözőbb formációiból ismerheti a közönség. A különleges ütéstechnikájával a világ legjobbjai között számon tartott zenész három duóban játszva is megmutatja művészi metamorfózisait.

A fuvolát a kongáért, bongáért, gathamért, gatodrumért, chekeréért, uduért és hangért elhagyó művész a világjáró Lantos Zoltán hegedűssel alkot először kettőst. A duó szokatlan hangszerpárosításoknak, valamint az elektronikus eszközök használatának köszönhetően ritkán hallott zenei utazásra hívja a közönséget. És nem lesz ez másként az Orosz Zoltán harmonikaművésszel alkotott kettősben sem, amelyet hallgatva megismerhetjük mindazt az árnyaltságot, dinamikát és szenvedélyt, amely a hangszerekben rejlik. Egy valódi ütős duó

sem marad ki a programból. Horváth Kornél és Görnyei Gábor a tHUNder duóval már évek óta járja a világot. Műveik nem ismernek zenei vagy országhatárokat: a szerzemények között latin, afrikai és indiai hangzású zene is található, sőt az amerikai funky és a balkáni páratlan ritmusok is megjelennek. A koncert végén a zenészek kvartetté szerveződnek. Ez lesz az első alkalom, hogy a három muzsikus egyszerre játszik az est főszereplőjével. A feszült figyelmet igénylő érzékeny zenei párbeszédek bármikor cikázóan virtuóz megnyilatkozásokba fordulhatnak, miközben a hallgatóság végig egy gondosan szervezett folyamat részese marad.

I!

03. 04.

KEZDÉS: 19.30

HELYSZÍN: Művészetek Palotája (Budapest IX., Komor Marcell u. 1.)

CÍM: Horváth Kornél: Átváltozások Jazzműhely

KÖZREMŰKÖDIK: Horváth Kornél (ütőhang szerek), Lantos Zoltán (hegedű), Orosz Zoltán (harmonika), Dörnyei Gábor (dob)

JEGYÁR: 2900–4500 Ft

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.