Formás fürdők

Kevés belsőépítészettel foglalkozó kiállítás kelleti magát mostanában. A tavaly indult és az idén is újra kiállított Caracalla Design Days nemzetközi színvonalon igyekszik prezentálni az év legizgalmasabb dizájnújdonságait és innovatív ötleteit a hazai belsőépítészek, lakberendezők és a nagyközönség számára.

Csurgó Ágnes, a Caracalla Fürdőszoba-stúdió tulajdonosa megfogalmazása szerint a rendezvénynek kettős célja van. „Egyrészt nemzetközi színvonalú keretek között bemutatni a fürdőszobadizájn aktuális trendjeit a vezető gyártócégek legfrissebb modelljein keresztül. Az esemény másik fontos sarokköve a fiatal tervezőket megismertetni a formatervezési és technológiai újdonságokkal” – foglalja össze koncepcióját a rendezvény szervezője.

Világújdonságban nem lesz hiány. Hideg zuhanyként hat majd a látogatókra utópisztikus erejével az Axor Water Dream projektjének legújabb darabja, melyet a steampunk kézművesipari formáival alkotott meg a japán Nendo tervezőiroda. Viktoriánus pompát idéz a Hüppe zuhanykabinja. A Duravit szinte jelképpé vált Happy D mosdójának 2.0 verziójával rukkolt elő a Sieger Design. Lehengerlő technológiát képvisel a Miele legújabbW1–T1mosó- és szárítógép kombója. Tucatnyi márka lesz jelen innovatív termékekkel.

Az elegáns belvárosi helyszínen látogatható rendezvény kiemelt programja a február 27-én, csütörtök délután neves formatervezők – Andreas Enslin, Felicitas Albring és Christian Sieger – részvételével tartott előadás-sorozat, melyre előzetes regisztrációval lehet jelentkezni a caracalla@caracalla.hu e-mail címen.

I!

BEZÁR: 03. 01.

HELYSZÍN: Garibaldi Bisztró (Budapest V., Garibaldi u. 4.)

BELÉPÉS: ingyenes

HONLAP: caracalla.hu

 

FERENC

SZÖVEG: ONGJERTH HANNA

Február 24.

Jól nősült a 365 éve született I. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelem, amikor Zrínyi Ilonát vette feleségül.

Február 25.

Hetven éve született Francois Cevert francia Forma–1-es versenyző, első győzelmére tört 1973-ban, de a szabadedzésen kicsúszott, és holtan maradt a rommá tört autóban.

Február 26.

I. Ferenc József 153 éve adta ki a februári pátenst, amely a birodalmi gyűlés 343 helyéből 85-öt adott a magyaroknak és 26-ot Erdélynek.

Február 27.

Nyolc éve hunyt el Bene Ferenc, aki három fantasztikus csel után rúgta az első gólt Gilmar kapujába az 1966-os vb magyar–brazil meccsén (3:1 ide!).

Február 28.

Hat éve zárt be az Üllői úti Kultiplex, a Ferencváros legmenőbb kultúrközpontja.

Március 1.

201 éve született a városrendező Reitter Ferenc, az Andrássy út és a Nagykörút kigondolója.

Március 2.

A zeneszerző unokatestvérének a, a jogelmélet bécsi professzora, Franz von Liszt 163 éve született.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.