A hajófenék sztárja

Február első napjaiban egy hónapos műszaki ellenőrzést, némi felújítást követően Révkomáromból visszatért Budapestre az A38 Hajó, amely február közepén/végén máris hatalmas bulival ünnepelheti a kijavított fenéklemezt, a horgonyművön, valamint a ballasztkamrában végzett szakszerű felújítást, vagy ami a közönség számára is látható-hallható: a felújított lámpaparkot és a feljavított hangrendszert.

A Mop Mop nevű olasz csapat lép a közönség elé február 19-én, és jobb helyeken ez a formáció egy kisebb sportcsarnokot is megtöltene. Csapatot és formációt említünk, noha a Mop Mop tulajdonképpen egyetlen muzsikust jelöl, az olasz Andrea Beninit, aki eredetileg gitáros volt, aztán dobos lett, később kicsit zenei újságíró, amíg végül 2005-ben életre hívta ezt a változó összetételű, funkot, afrolatin zenét és nu dzsesszt szellős, jókedvű, pompásan hangszerelt vegyületekben előállító zenekart. Izgalmas, kulturált zeneszövetek, táncos, lüktető alapok, amelyeket megcsodálhattunk a The 11th Pill, a Kiss Of Kali, a Ritual Of The Savage és a legutóbb megjelent Isle of Magic című albumon, amelynek egyik bemutatóját tartja a Mop Mop az A38-on. Ezt a lemezt Benini régi analóg berendezéseken rögzítette, a végeredmény pedig egy nagyon szépen hangzó, korábbiakhoz hasonlóan érdekes, gazdag hangzású zeneanyag lett.

Kétségtelen: a Mop Mop népszerűségének sokat segített, hogy egyik számukat Woody Allen is használta a Rómának szeretettel című film zenéi között, de Benini és muzsikusai immár saját jogukon is komoly figyelemre méltók, mert zenéjük ízléses, izgalmas, egyedi.

A koncert előtt Subicz Gábor „pszichedelikus dzsesszfunkot” játszó zenekara, a Subtones muzsikál, a koncert után pedig a Savages y Suefo DJ-duó különös módon összemasszírozott zenékkel fokozza a fokozhatatlant.

I!

02. 19.

KEZDÉS: 19.30

HELYSZÍN: A38 Hajó (Budapest XI., Pető híd budai hídfő)

CÍM: Mop Mop koncert

JEGYÁR:2500 Ft, elővétel:2000 Ft

 

HALLGATNI VALÓ

1 MALEK2

Malek Andrea édesapjával, Malek Miklóssal lép fel. Elhangzanak a legszeretettebb dalok, személyes történetekkel körítve (Hull az elsárgult levél, Lazítani, Éjszakáról éjszakára, Gyermekjáték), Andrea pedig saját műsoraiból (Pesti lány, Retúr, A zene az kell) is énekel az Orfeumban február 18-án este 9-kor.

JEGYÁR:1800 Ft

2 EHIRO MARI ZONGORAESTJE

A japán zongoraművésznő estjén Weiner: Hat magyar parasztdal, Bach-Busoni: Chaconne, Bartók: Három burleszk, Debussy: Pour le piano, Poulenc: Három pasztorál, Noktürnök – részletek, Dutilleux: Feketerigó, Saint-Saëns–Liszt: Haláltánc hangzik el a Nádor Teremben február 19-én este fél 8-kor.

BELÉPÉS: ingyenes

3 WESZELY KLUB

Weszely Ernő harmonikaművész dzsesszt, párizsi sanzonokat játszik a Csokonai Művelődési Központban február 21-én este 7-kor.

JEGYÁR:1000 Ft

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.