Három perc szerelem

Volt betiltott, erkölcstelennek mondott, de szenvedélye túlélte a szigorúbb a korokat. Az argentin tangó a XX.század elején indult útjára Argentínából és Uruguayból. És azóta sem állt meg.

Bár nem mindenki híve a Valentin-nap ünneplésének, talán a február 14-i moderntangó-show összefügg az angolszász szerelemünnep hagyományának magyarországi terjedésével. Budai László, a hazai argentin tangó legnevesebb képviselője, világbajnok táncos-tánctanár Pirity Andreával lép fel a MüPa színpadán, rajtuk kívül a Cristian Duarte–LilachMor (argentin–izraeli) és a Loukas Balokas–Geeorgia Proiskou (görög) párost is láthatják. Ott lesznek a színpadon az Argentin Tangó Táncszínház táncosai, Budai László tanítványai is.

Az argentin tangó improvizatív táncforma, nincs alaplépés, a partnerek nagy összhangban, a táncon keresztül kommunikálnak egymással. Általában a férfi vezet, a nő követi őt az óramutató járásával ellentétes irányba haladva a parketten. A zenék általában hárompercesek, és mivel ez egy szerelmes, vérpezsdítő tánc, a három perc szerelem kifejezés nagyon jól illik rá. Ha összeszokottak a párok, vagy ha először táncolnak is együtt, ugyanolyan hévvel képesek tangózni, mintha jól ismernék egymást.

Ráadásul ezen az estén nem csak néző lehet a közönség. Azok, akiket magukkal ragadnak a feszes ritmusok, bekapcsolódhatnak, és tánctanításon is részt vehetnek.

I!

02. 14.

KEZDÉS: 19.00

HELYSZÍN: Művészetek Palotája (Budapest IX., Komor Marcell u. 1.)

JEGYÁR: 2050–4500 Ft

 

HIGGINS PROFESSZOR SZÍNHÁZBAN

1 MAROSVÁSÁR HELYI NEMZETI SZÍNHÁZ
HENRY HIGGINS: Bokor Barna

2 MISKOLCI NEMZETI SZÍNHÁZ
HENRY HIGGINS: Görög László

3 MAGYAR SZÍNHÁZ (20 éve műsoron)
HENRY HIGGINS: Tóth Sándor

 

HIGGINS PROFESSZOR FILMEN

1 PYGMALION (1938)
RENDEZTÉK: Anthony Asquith és Leslie Howard
HENRY HIGGINS: a magyar származású Leslie Howard

2 MY FAIR LADY (1964)
RENDEZŐ: George Czukor
HENRY HIGGINS: Rex Harrison

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.