Dés 60

Hát, hogy repül az idő, meg minden. Már hatvanéves amagyar zenei élet egyik legsokoldalúbb és legnépszerűbb alakja – illetve csak lesz. Éppen január 11-én.

És nem akármilyen születésnapi bulira invitál minket a Szerelem első vérig, a Nagy utazás, a Dzsungel Könyve vagy a Valahol Európában szerzője: a Papp László Budapest Sportarénában ünnepel majd a rajongók ezreivel együtt, valószínűleg.

Mondjuk majd mindennap ünnep lehet, hiszen elég gyakran találkozni Dés dalaival a rádiókban, és a „dallamtapadás” jelensége mián azon kapja magát sokszor az ember, hogy jé, már megint (egész nap) egy Dés-dal jár a fejében. Van miből válogatni mondjuk, a számokat, a musicaleket, a filmzenéket és a darabokat több mint negyven lemez és számos DVD őrzi. Nem túlzás: a hatvanéves művész nem csak egy területen alkotott maradandót. E maradandó darabokból kaphatunk ízelítőt január 11-én,

a Nagy utazáson, hiszen ez afféle összegzés jellegű koncert lesz. S mivel Dés László igazi sok műfajos szerző, nem véletlen, hogy az aréna színpadára a magyar színházi és zenei élet jeleseit is meghívta a művész. Két évtized után újra összeáll például a Trió Stendhal, de ott lesz a Jazz+Az, valamint a Férfi és Nő koncert szupercsapata. Fellép tehát Geszti Péter, Behumi Dóra, Kozma Orsi, Váczi Eszter, Básti Juli, Udvaros Dorottya, Cserhalmi György, Kulka János, Snétberger Ferenc és Horváth Kornél is. A régi dalok mellett pedig néhány új, a közelmúltban írt darab is műsorra kerül. Hatvan év, ebből negyven a pályán. Isten éltesse Dés Lászlót!

I!

01. 11.

KEZDÉS: 20.00

HELYSZÍN: Papp László Budapest Sportaréna (Budapest XIV., Stefánia út 2.)

CÍM: Dés László születésnapi koncert

JEGYÁR: 7900–19900 Ft

HALLGATNI VALÓ

1 KOCSIS, RÁNKI ÉS NEMZETI FILHAR MONIKUSOK

A komolyzenei slágerekből álló Brahms-koncerten 3 művet adnak elő Kocsis Zoltán vezényletével, korosztályos társa, Ránki Dezső zongoraművész közreműködésével a pécsi Kodály Konferencia- és Koncertközpontban január 9-én este 7-kor.

JEGYÁR: 4900–6900 Ft

2 JAZZ SHOWCASE JAZZ TEHETSÉG BÖRZE

Ez lesz a hetedik! A Jazz Showcase – Jazz-tehetségbörze folytatódik, és nemzetközi börze kerekedik a Művészetek Palotájában január 10-én délután 4-től három napon át.

BELÉPÉS: ingyenes

3 ROST ANDREA DALESTJE OLÁH KÁLMÁNNAL

Az operaénekesi szerepéből kilépő Rost Andrea és a jazztől elkalandozó Oláh Kálmán Kodály, Bartók, Liszt, de Richard Strauss és Alban Berg dalait is előadja a Zeneakadémián január 12-én este fél 8-kor.

JEGYÁR: 2100–4900 Ft

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.