MIKULÁSFALVA

Ez a csoda nem három napig, hanem több évig tart, nagyjából addig, amíg a gyereket fel nem világosítja valamelyik ovistárs vagy osztálytárs, hogy a Mikulás nem létezik. A rendes gyerekek még jó ideig elhitetik szüleikkel, hogy hisznek a jóságos és bőkezű nagyszakállú létezésében, amiért külön köszönet, mert nincs is annál jobb, mint meglepetést szerezni nekik.

A Mikulás-varázs körülbelül hároméves kortól hét-nyolc éves korig hat. Az ennél kisebbek közül sokan még félnek tőle, az idősebbek meg már átlátnak a szitán. Ha sikerül az optimális életkorban eljutni a gyerekkel Nagykarácsonyba, a Mikulás házába, az mindenkinek életre szóló élmény lesz.

A Budapesttől körülbelül 100 kilométerre fekvő település, Nagykarácsony a karácsony előtti hat hétben már Mikulás-lázban él. A nagyon pirosra festett házikóban lakó igazi nagyszakállú, főállású – avagy szezonális munkásként foglalkoztatott – Mikulás reggeltől estig fogadja a gyerekeket. Rezidenciájára megérkezve a jóság kútjával érdemes kezdeni, a kútba belesuttogott rosszaságok elfelejtődnek, a csínytevések terhétől megszabaduló gyerekek felszabadultan játszhatnak tovább. A kút mellett az ajándékládikák építménye a másik remek dolog, erre érdemes felkészülni: a megunt plüssállatokat vagy bármilyen játékot itt új kedvencekre lehet cserélni. Aki betesz valamit az egyik ládikába, az kivehet onnan valamit, vagyis a csere becsületességre épül, ládika nem maradhat üresen.

És akkor jöhet a nagy találkozás. Mikulás bácsi rendületlen mosollyal, jóságosan fogadja a hozzá betérő gyerekeket. (Külön köszönet a felnőtteknek is járó csomagért, hiszen a legtöbbünkben még ott él a valamikori kisgyerek, mi is szeretjük az édességet, még ha csak titokban nassolhatunk is, nehogy rossz példával járjunk elöl.) A Mikulás-szezon idejére remek játszóházzá alakított falusi kultúrház, az ugrálóváras játszóház és a kerti kisvasút tovább fokozza az élményt, és pillanatok alatt elillan a kirándulásra szánt néhány óra. A hely varázslatos, a nagykarácsonyiak kedvessége meg mesébe illő. Őszintén remélem, hogy beköltözik hozzájuk egy nyári Mikulás is. Barátságos otthonra lelne náluk.

I!

BEZÁR: 12. 22.

HELYSZÍN: Mikulásház (Nagykarácsony, Pető Sándor utca 14.)

BEJELENTKEZÉS: +36703977018, +36703981899

JEGYÁR:2000 Ft

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.