A plüssmackó nem csak játék

A december az adománygyűjtések, jótékonysági rendezvények, aukciókszezonja. A Fogadj Örökbe Egy Macit! Alapítvány a fogyatékkal élőknek nyújt segítséget aukciójával.

A minap egy általános iskolai hirdetőtáblán kissé ütött-kopott, szomorú tekintetű, barna plüssmackó fényképe fogadott: Ki látta?

Elsős kislány veszítette el az egyéves kora óta mindenhová magával hurcolt társát, aki nélkül nemcsak görbe és egyenes vonalakat rajzolni, számokat összeadni és vezényszóra felugrani nem tud, de aludni sem. Lehet, hogy az a kislány két-három évtized múlva messze földön híres művész, orvos, tudós, politikus vagy üzletasszony lesz, aki segíteni akar majd a fogyatékkal élőkön, az elesetteken és a szegényeken. És lehet, hogy ehhez akkor éppen az a plüssmaci hiányzik majd. Ha van igazság, meg találják.

Magyarországon a fogyatékkal élők mindössze 10-15 százalékát foglalkoztatják, ez is oka annak, hogy többségük kirekesztettnek érzi magát. A Kárász Róbert televízióműsor-vezető ötletére létrejött Fogadj Örökbe Egy Macit! Alapítvány harmadszor rendezi meg jótékonysági aukcióját, amelynek bevételét a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának bővítésére, új munkahelyek létrehozására fordítja. Az árverésre színészek, közismert média- és közéleti személyiségek – köztük Törőcsik Mari, Jancsó Miklós és Tandori Dezső – ajánlották fel régi vagy egészen új plüsseiket.

December 3-án az is kiderül, hogy az alapítvány felemelt szava nem pusztába kiáltott szó.

I!

12. 03.

KEZDÉS: 18.00

HELYSZÍN: Gellért Szálló Gobelin Terem (Budapest XI., Szent Gellért tér 1.)

BELÉPÉS: ingyenes

 

Czeizel Endre mackója
Czeizel Endre mackója
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.