Mérnöki és művészimunka

A néző pulzusa az egekbe szökik. Pedig tudja, hogy gondos tervezés, összehangolt mérnöki és művészi munka szemfényvesztő eredményét figyeli, mégis hinnie kell, hogy valami ámulatba ejtő, természetfeletti varázslatnak lehet a szemtanúja.

Európai körútja keretében érkezik Magyarországra az amerikai The Illusionists bűvészcsapat. A héttagú, bűvészekből, mentalistából, szabadulóművészből álló csoport az örök klasszikus bűvésztrükkök – mint cilinderből előugró fehér nyúl, kardnyelés vagy a kettéfűrészelt nő – mellett egyedi, még bonyolultabb és még veszélyesebb produkciókat is színpadra visz.

Vigyázat, csalok! – figyelmeztetett Rodolfo, és közönsége árgus szemekkel figyelt, megfejtést keresve. Milliók követték nyomon, ahogy David Copperfield átsétált a kínai nagy falon, eltüntette a Szabadság-szobrot és lebegett a Grand Canyon felett.

Legyen szó egyszerű kártyatrükkről, varázsdobozról vagy épület eltüntetéséről, a bűvészek mutatványai valamilyen ismeretlen, titokzatos, zárt világ apró részleteit villantják föl. A titkokat tudó bűvész dolgozik, a néző pedig hagyja, hogy ámulatba ejtsék: megszülessen a varázslat. Ez nem csalás, nem ámítás: művészet.

MINDÖRÖKRE HOUDINI

Mint sokan mások, a csapat olasz szabadulóművésze, Andrew Basso is a magyar származású Harry Houdinit tartja példaképének.

Houdini élve eltemettette magát és engedte, hogy bezárják egy szibériai börtönbe is meztelenül, összebilincselt kézzel. Kritikusai és utánzói meg- és legyőzése érdekében fejjel lefelé, hátrabilincselt kézzel merült el és szabadult ki egy vízzel teli tartályból. Ezt a trükköt szabadulóművészek sora, többek között Basso is előadta a mester tiszteletére.

I!

11. 22., 11. 23., 11. 24.

KEZDÉS: 19.00

11. 24.

KEZDÉS: 15.00

HELYSZÍN: Syma Rendezvényközpont (Budapest XI., Dózsa György út 1.)

CÍM: The Illusionists Az illúzió mesterei

JEGYÁR: 5900–17900 Ft

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.