Könyv menüvel

Műanyag játékok helyett gyerekkönyveket csatol a Happy Meal menühöz ezekben a napokban az amerikai McDonald’s. A kéthetes akció ideje alatt húszmilló (!), táplálkozási tanácsokkal ellátott kötet cserél gazdát a gyorsétteremlánc egységeiben, egy évekig tartó gyerekkönyvkampány nyitányaként – tudatta az Advertising Age című portál, majd itthon a Heti Attila c. hírlevél. A könyvek, amelyeket a McDonald’s maga ad ki, a cég karakterein alapulnak. Az egyik, A kecske, aki mindent megevett című egy nagy étvágyú, ám a stílusát tekintve inkább zabáló, mintsem evő kecskéről szól, aki végül persze mindenki örömére megtanul szépen étkezni. A másik, a Deana nagy álma, ebben a világ legkisebb dinoszaurusza a megfelelő táplálkozás segítségével nagyra nő. A cég közölte: célja az olvasás megkedveltetése.

A könyvek elengedhetetlenek a gyerekek ösztönzésére a felfedezésekben, álmokban és teljesítményekben, erre azonban nagyon sok gyereknek nincs lehetősége – olvasható a cikkben egy helyütt. Úgy látszik, Amerikának is hasonlók a problémái. A vállalat jövőre a Dorling Kindersley nevű kiadóval ebook-könyvsorozatot is piacra dob.

Az Észak-Európából induló kezdeményezés először 2012-ben bővült páneurópai méretűre. Ehhez csatlakozott a magyarországi McDonald’s is, amikor novemberben a Happy Meal menüt választók a Csodálatos Világ c. sorozat kiadványait kapták ajándékként. Az olvasók hetente változó két könyvből választhattak az összesen hat részből álló széria darabjai közül (Északi- és Déli-sarkvidék, Föld, Nagymacskák, Csillagok és bolygók, Esőerdők, Óceánok). Idén augusztustól a program valamennyi európai országban, Magyarországot is beleértve digitális platformmal bővült. Augusztus óta minden Happy Meal-akciónak az aktuális játék mellett egy interaktív digitális könyv is a része, amelyhez ingyenesen letölthető formában juthatnak hozzá a vendégek. A digitális könyvet a jövőben minden gyerekmenühöz megkapják a vásárlók itthon, csakúgy, mint a kontinens más országaiban. Jövőre két alkalommal is nyomtatott könyv kerül majd a színes hazai dobozokba. (B. T.)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.