Apja lánya

A többszörös Grammy-díjas énekesnő, Natalie Cole november 8-án a Művészetek Palotájában mutatja be idén júniusban megjelent, első spanyol nyelvű albumát. A „Natalie Cole En Español” a megjelenés hetében a Billboard latin listáján első helyen debütált, szeptember végén pedig három kategóriában is latin Grammy-díjra jelölték.

A dzsesszdíva novemberben világkörüli turnéra indul. Ennek egyik első állomásaként a Művészetek Palotájában mutatja be a lemezt.

Az dzsesszénekesnőnek régi álma vált valóra azzal, hogy a latin kultúra előtt egy spanyol nyelvű albummal is tisztelegjen. Natalie Cole alig volt nyolcéves, amikor édesapja, Nat King Cole elkészítette első spanyol nyelvű lemezét. Az énekesnő meghatározó élményként emlékszik első külföldi útjára, amikor a lemezbemutató turnéjára elkísérhette édesapját. A latin-amerikaiak rajongással fogadták az amerikai zenészt. Nem véletlen, hogy a „Natalie Cole En Español” címében is emlékeztet az 1958-ban megjelent „Cole Español”-ra. Sőt, a két lemez az „Acércate Más” című boleróban szinte egyesül, a dalt a technika segítségével – ahogy 1991-ben az Év felvétele címet elnyert Unforgettable című dalban – édesapjával, az 1965-ben elhunyt Nat King Cole-lal duettben adja elő.

 

I!

11. 08.

KEZDÉS: 19.30

HELYSZÍN: Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest IX., Komor Marcell . 1.)

JEGYÁR: 900–19900 Ft

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.