Megőrjít az első óra

Aligha létezik kevésbé kecsegtető programlehetőség, mint a Csodák Palotáját beígérni hétvégére egy ovis gyereknek. Vigyázat: a várakozás napjai alatt a csodavárás határtalan elvárásokat szülhet, a név kötelez ugyanis, a gyerek igazi csodákra készül. Kérdés, méghozzá jó nagy kérdés, hogy lesz-e része bennük.

A Millenáris Parkból a Campona bevásárlóközpontba költözött – száműzött – Csodák Palotáját a palota névtől meg is lehet fosztani, sajnos a plázában egy klasszikus játszóházi feelingtől nem különbözik a miliő. A költözésnek néhány játék, eszköz is áldozatul esett: a Camponába, pontosabban az ottani első emeleti helyiségbe nem fért be minden, ami a Millenárison üzemelt. A kevesebb csoda azonban az óvodásoknak nem tűnik fel, habozás nélkül eltűnnek a játékrengetegben.

A tükörlabirintusban pillanatok alatt kiigazodnak, de fél percnél nem többet időznek az eszközök többségénél. Amint alábbhagy az őrület, ami ovisokat és kisiskolásokat egyaránt elkapja az ottlét első órájában, már van lehetőség behatóbban is tanulmányozni mindent. Játszva ismerkedni a fizikával, kémiával, vagyis a természettudományokkal.

No meg a logikával: az összement palota egyik legszórakoztatóbb része a logikai játékoknak helyet adó asztalsor. Ha nem sajnáljuk az időt – már miért is tennénk, ha kiautóztunk, kibékávéztunk a város szélére? –, a legjobb játékokat lehet kipróbálni.

Új felfedezésünk a Tantrix, az Új-Zélandról származó logikai játék, az ottani bűvös kocka, amiből bajnokságokat rendeznek már. A hozzáértők által összeállított kínálat – az ördöglakatok végtelen sora és a sosem látott fejtörő kirakók tára – jó ajándékötleteket ad az év végi ünnepekre is.

A városszéli Csodák Palotájába tett látogatást érdemes összekötni a házon belül, azaz a Camponában működő Tropicarium felkeresésével is, a csodavárás után kellemes időtöltés gyönyörködni a víz alatti birodalomban.

I!

Csodák Palotája

HELYSZÍN: Campona bevásárló központ (Budapest XXII., Nagytétényi út 37–43.)

NYITVA: 10.00–20.00

JEGYÁR:1950 FtCsaládi jegy:5450 FtGyermek/ diák:1550 Ft

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.