Hangok az Atlanti-óceántól az Urálig

Balkáni dallamok, magyar népdalok, angol és francia zene és próza olvad össze avilágzene műfajokat egyesítő világában, ahol a határok megszűnnek létezni. Ilyesfajta varázslatos utazásra invitál Tompos Kátya és Hrutka Róbert, albumuk, a Keresztül Európán lemezbemutatóján.

A formáció nem ismeretlen a közönség előtt. A két művész hosszú évekre nyúló ismeretségének köszönhetően, a régóta tervezett fúzió 2 012 áprilisára valósult meg, azóta formabontó egész estés műsorukat több helyen is bemutatták.

Az előadás során nemcsak a színpadon állók, de a közönségben ülők is a felkorbácsoló érzelmek és apró rezdülések végtelenül színes spektrumát járhatják be. Közvetítőkként működve, már-már észrevétlenül vonnak be mindenkit a popdalok, versek és folkmotívumok áradatát érzékenyen terelgető mesterei.

Csehov Sirályának magával ragadó Nyinája nem először tesz kirándulást a prózai szerepkörből, két éve Goran Bregoviccsal énekelt a Művészetek Palotájában, újévi koncerten lépett fel a Budapest Klezmer Banddel, másfél éve pedig a Söndörgő zenekarral utazott Indiába. De varázslatra itt, ezen a tíz és fél millió négyzetkilométeres kontinensen is lehet találni. Ezt bizonyítja a kivételes zenei utazás a KékSzobaHallban, ahol a koncert után a művészek által dedikált lemezek is megvásárolhatóak.

I!

11. 03.

KEZDÉS: 19.00

HELYSZÍN: Budapest Jazz Club KékSzobaHall (Budapest XIII., Hollán Ernő u. 37.)

JEGYÁR:3300 Ft

HALLGATNI VALÓ

1 KODÁLY FILHAR MONIKUSOK

Xiao Wang hegedűművész működik közre, Kovács János vezényel. Műsoron: Schumann: Manfrédnyitány, Brahms: D-dúr hegedűverseny, Beethoven: V. (c-moll, „Sors”) szimfónia Debrecenben a Cívis Grand Hotel Aranybikában október 31-én este fél 8-kor.

JEGYÁR:1500 Ft, diák-nyugdíjas:1000 Ft

2 MUSICA E PAROLE BRITTEN100

A Magyar Állami Operaházban Ludmány Dénes (mélyhegedű), Karasszon Dénes (gordonka), Megyesi Zoltán, Fülei Balázs (zongora), Salvi Nóra (oboa) koncertje november 3-án délután 4-kor.

JEGYÁR:2000 Ft

3 BACH

Balogh Vera barokk fuvolán, Oláh Aino csembalón játssza a többi között Bach E-dúr szonátáját fuvolára és basso continuóra, valamint g-moll toccatáját a Hold utcai református templomban november 3-án délután 6-kor.

BELÉPÉS: ingyenes

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.