Témázás a Pótkulcsban

A Pótkulcs jó hely. Legalábbis legutóbbi ottjártunkkor még jó hely volt, s hogy ez az állapot tart-e még, annak vizsgálatára kitűnő alkalomnak tűnik, mondjuk, október 26-a. Ezen a napon este kilenckor a Csengery utcai kultúrkocsmában lép fel a Tettamanti Téma.

A mintegy nyolc éve alakult zenekar fúziós, progresszív dzsesszt küld a hallójáratokba. A hangversenyeken rendszerint a saját kompozíciók mellett sztenderdeket is elővezetnek.

Ám ugyanakkor a rögtönzés is fontos szerepet játszik a Tettamanti Tamás (trombita, szárnykürt, harsona), Radukov Dimitri (zongora), Csizmás András (nagybőgő) és Molnár Dániel (dob) alkotta zenekar életében.

Az improvizációmellett, saját bevallásuk szerint, a dallamosságot tartják a legfontosabbnak a zenében: ez egyébként kevéssé meglepő, ugye. Ami fontos még, hogy a megalakulás óta rendszeresen játszanak fővárosi klubokban, de a hazai, illetve külföldi fesztiválmeghívások sem kerülik el a Tettamanti Témát.

Az elmúlt nyolc év alatt három anyaguk is megjelent, a legutóbbi lemez, a The Bass: On című már három évvel ezelőtt, úgyhogy aki elmegy 26-án a Pótkulcsba, bízhat benne, hogy a régi darabok és a rögtönzések mellett új dalok is elhangzanak majd, ami már csak azért is lehet különösen izgalmas, mert Tettamantiék hál’ istennek nem nagyon tartják tiszteletben a műfaji határokat, inkább jól átlépik őket, amikor népzenei, sőt elektronikus zenei elemeket is kevernek a dzsesszhez, s így főznek ki valami finomat előzékenyen.

Akkor 26-án találkozunk a megszokott, de régen látott helyen.

I!

10.26.

KEZDÉS: 21.00

HELYSZÍN: Pótkulcs (Budapest VI., Csengery u. 6/B)

CÍM: Tettamanti Téma Jazz

BELÉPÉS: ingyenes

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.