Szerelmes Viasat: Nincs láthatár

Tíz fogorvos közül kilenc ezt ajánlja.

Ha belepillantunk a Viasat3 Szerelem a láthatáron című attrakciójába, megtanuljuk tisztelni a kivételt. Nem mintha a rágóeszközök karbantartásáért felelős kollégák többségének javaslatára kapcsoltunk volna a produkcióra. Ám a képernyős tartalmak marketingjében is akad hasonló fogás, hogy tudniillik: több országban sikeres volt a vonatkozó formátum.

Ez speciel a halálbüntetésről is elmondható, ám ettől még nem válik humánus eljárássá emberek villamosszékbe ültetése. Arról nem szólva, hogy a fogorvosos szöveg is olyan elhasznált már, hogy nincs az a gumikacsaízű szájvíz, amit ne kapnék le a polcról, ha azzal kínálna meg az üvegen föllelhető felirat: az a bizonyos kilenc nem ezt ajánlja.

Persze a Szerelem a láthatáron című tartalomnak nem az a legnagyobb gondja, hogy a modell külhoni sikereivel igyekszik garantálni a minőséget. Merthogy az egész műsor úgy értelmezhetetlen, ahogy van. A koncepciónak csúfolt szellemi űr lényege, hogy a híres ember, úgyis mint Bencsik Tamara, Völgyi Zsuzsi vagy Elbert Alexa, társat keres, és a siker érdekében férfiakkal randizik.

Csöppet se keseredjen el, akinek e névsorban éppen annyi az ismerős, mint a lajosmizsei sörivóverseny negyeddöntősei között. Az illetékesek többsége a kereskedelmi adók celebgyártó laborjából származik, ottani szereplésének köszönhetően vált láthatóvá a magyar teljesítménytagadás hajdúpéter-skáláján. Amelyen egyébként remek eredményt ért el a Szerelem a láthatáron is. És ennél nagyobb tragédia aligha történhet televíziós tartalommal.

Jellemző, hogy a készítők szerint valóságos innováció, hogy a szereplők számítógép segítségével, videós csevegés keretében tereferélnek a találkozóikról. A társalgást Garami Gábor műsorvezető koordinálja, ő ad feladatokat az érintetteknek. Részletgazdagabban is beszámolnánk szerepéről, de misszióját érintő kutatásaink nem vezettek eredményre.

Igaz, éppen ennyire jutottunk akkor is, amikor a produkció egészét szerettük volna megfejteni. Fölfoghatatlannak tetszik, miért gyárt le a cég egy műsort, amely olyan fantáziaszegény, mint egy Zsigó Róbert-sajtótájékoztató. Ha már van egy üres óra a programban, akkor helyesebb, ha az illetékes direktor elutazik egy sorozatvásárra, odasétál a pulthoz, beköti a szemét, aztán rábök az akciós áruk egyikére.

Nincs az az unalmas film, amelynek legrosszabb epizódja több kárt okozna, mint ennek a vizuális faéknek a vetítése. Érthetetlen, hogy ha a csatorna e tematikában akar közlekedni, miért nem a sikeres Éden Hotelhez nyúl. Tudjuk a választ: mert az drága. Ám ebből nem következik az, hogy helyette valami szánalomra méltót kell létrehozni.

Azért végleg ne mondjunk le a Szerelem a láthatáronról, elvégre Garami munkavállaló jelezte, hogy a szereplőknek 24 órát kell majd együtt tölteniük a kiválasztott kollégákkal a következő részben. Azaz végre eljuthatunk némi fülnyalásig, hátsimiig, egy nyelvforgatós smárolás pedig maga lenne a főnyeremény. Aztán egyszer majd elmagyarázza valaki, hogy miért őrül meg a néző az örömtől, ha teljesen érdektelen emberek összeragadnak totálisan ismeretlen emberekkel.

Addig annyi a biztos: nem szerelem van a láthatáron, hanem Hajdú Péter (értsd: Bencsik Tamara, Zsigó Róbert, Berki Krisztián stb.).

És nincs a világon kilenc olyan fogorvos, aki ezt ajánlja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.