Menzaleves

Itt valami félreértés lesz. De előbb arról, hogy már megint én kérek elnézést, amiért nem tudok elszakadni a magyar celebuniverzumtól, és mi tagadás, perverz élvezettel nézem a szerencsétleneket, akik némi hírnévre vergődtek ebben a lángoktól ölelt, nem éppen túlterhelt kis spájzban, ami Magyarország.

Mert miről van szó: róluk szólnak a hírek, velük van tele a sajtó – mármint a híreknek, a sajtónak egy bizonyos, viszonylag jól körülírható szegmense, csakhogy a néző még így is túl keveset tud róluk, kevesebbet,mint szeretne, és hát mi volna a kiváló kereskedelmi csatornák legfőbb instanciája, ha nem az: megadni a nézőnek, amit kíván. Ha már a kenyérből kevesebb jut mostanában (leszámítva a pedagógusokat és Papcsák Ferencet), legalább cirkusz legyen. És van.

De még milyen. Itt van mindjárt ez az Édes élet nevű új napi sorozat a TV2-n. Reality, ez a kulcsszó itt is, mint a konkurens csatorna napi szériájánál, az Éjjel Nappal Budapestnél – míg viszont utóbbi kitalált karakterek valósnak beállított mindennapjait követi figyelemmel, az Édes élet többnyire jól ismert magyarokkal teszi ugyanezt. Akik egyébként nem kevésbé kitalált karakterek, de ezt most hagyjuk.

Meg azt is hagyjuk, hogy a nézők jó része az RTL-es sorozat szereplőiről is azt hiszi, teljesen önazonosak, vagyis Rita tényleg egy hülye ribanc, Marci valóban meg nem értett graffitiművész, Zsófi pedig igaziból sem több, mint mindig másba kapó libácska. El kell mondani, az RTL Klub mindent meg is tesz, hogy a nézőt megtartsa ebben a hitében, a gépezet ügyes, elég megnézni a nevezett műsor Facebook-oldalát, különösen a felhasználói kommenteket. Bravúrosan csinálnak hülyét a tévések a fél országból, bravó, tényleg.

A gépezet viszont sajnos bénácska az Édes élet esetében. Nem mintha nem történne semmi a szereplőkkel. A tizenharmadik adásban például nagyon is történik. Horváth Éva shoppingolni indul. Gombos Edina új fogakkal lepi meg pasiját annak születésnapja alkalmából, a felismerhetetlenségig szakállasodott Varga Viktor és párja szövettani eredményekre vár, közben divatbemutatózik. Az RTL Klubról átsurrant Gáspár család meg azon parázik, mi lesz, ha másnap letöltendőt kapnak a szülők, Berki Krisztián (nem az olimpiai bajnok) és asszonya, Pamela (nem az a Pamela) pedig költözésben van.

Itt most eltekintenék a who the fuck is Berki Krisztián kérdéstől, leginkább azért, mert szerintem nincs olyan ember Magyarországon, de még a TV2-nél se, aki épkézláb válasszal tudna szolgálni. Maradjunk annyiban: megrögzött bulvártrashfogyasztó létemre eddig nem találkoztam ugyanis olyas teljesítménnyel, amely őt egy a hazai sztárok életét bemutató sorozatban való szereplésre predesztinálná. Hacsak az nem, hogy egykori Fradi-vezérként aposztrofálják a lapok, vagy hogy tavaly volt egy balesete, ahol vagy cserbenhagyott, vagy nem.

Felbukkanása e sorozatban már csak annak fényében is több mint meglepő, hogy idén februárban még nem kívánt a magánéletéről nyilatkozni. Most sem nagyon nyilatkozik persze, csak látjuk, hogy van neki, mármint magánélete. Hagyja például, hogy állapotos(nak tűnő) asszonya és közös kutyájuk, bizonyos Kloéka készítse össze a holmikat a költözéshez, ami nagyon férfias dolog tényleg, egy macsó az ilyen. Másfelől meg kilóg a kamulóláb: a Bentley-vel járó Berkinek nyilván nem telik egy költöztetőcégre, amely 15-ből elintézné az egészet, tokkal-vonóval.

Gáspárék hozzák a Győzike-közhelyeket – bár a börtön fenyegető réme most mintha tényleg ott lebegne a fejük felett. Nem világos azonban, mi olyan nagyon érdekes Gombos Edinában és kubai párjában. Vagy Varga Viktorban. Vagy Horváth Évában, aki a Karesz nevű stylisttal indul vásárolni, aki jó barátja neki „fú, már vagy ezer éve... tíz éve”. Nem mondom, hogy nem rendes emberek ezek többnyire, és azt sem mondom, hogy teljesen hülyék mind, de hát akkor is, itt valami félreértés lesz – például én is milyen rendes ember vagyok. Másfelől meg ez az élet nem édes. Bárcsak írhatnám, hogy akkor savanyú vagy keserű vagy valamilyen. De hát semmilyen. Állott vízzel felütött menzaleves.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.