Az aranykor muzsikája

A budapesti bazilikában lép föl a különleges angol énekegyüttes: I. Erzsébet korának zenéjét eleveníti föl.

A King’s Singers együttes 45 éve van a pályán, számtalan tagváltást is megélt, máig óriási érdeklődés övezi nemcsak Nagy-Britanniában, hanem Európában, Amerikában, még a Távol-Keleten is. Évente 125 hangversenyt adnak, koncerteztek többek között Plácido Domin góval, Paul McCartneyval, az Angol Kamara-zenekarral, a Chicagói Szimfonikusokkal. Több alkalommal Magyarországon is megfordultak, Budapesten, Miskolcon és Pécsett.

Az utóbbi négy évben három új tag lépett be. Az új felállásban ad hangversenyt Pesten a nyolcadik, Britannia aranykora című koncertsorozat részeként. A King’s Singers az I. Erzsébet korabeli művekből válogatott, Thomas Tallis és William Byrd zenéjét adja elő.

A programsorozat helyszíne a nagyjából ezer férőhelyes Szent István-bazilika, amely akusztikailag kiváló: a hangok hosszú lecsengése és visszhangja csak emeli a több száz éves művek monumentalitását.

 

CSAK ÉNEKHANG

A cappella: azaz hangszeres kíséret nélküli többszólamú kórusmű, manapság énekkari előadásmód. Éppen ez ihlette meg a cambridge-i King’s College kamarakórusának hat fér- tagját. A kedvtelésből éneklő csoportot azonban hárman elhagyták, így újabb három fér taggal kiegészülve alapították meg 1968-ban, iskolájuk nevéhez híven a King’s Singers énekegyüttest.

I!

10.08.

KEZDÉS: 20.00

HELYSZÍN: Szent István-bazilika (Budapest V., Szent István tér 1.)

CÍM: Britannia aranykora: I. Erzsébet királynő kora

KÖZREMŰKÖDIK: The King’s Singers, Christopher Bruerton, Christopher Gabbitas, Jonathan Howard, David Hurley, Paul Phoenix, Tim Wayne-Wright

JEGYÁR: 4500–7000 Ft

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.