Vidám Park: Az utolsó sikolyok

Unokáink már biztosan nem fogják látni a városligeti Vidám Parkot, amely néhány napon belül bezár. Helyét azonban nem szántják fel, és nem vetik be sóval, a területen lévő műemlék játékok tovább működnek majd, hamarosan a szomszédos Állatkert részeként.

Valóságos katasztrófaturizmus indult meg nemrég a Városligetbe, az internetet ellepték az „utolsó vidám parki látogatás” és hasonló megjegyzéssel ellátott családi fotóalbumok. A fellángolás érthető, a Budapesti Vidám Park néhány napon belül bezárja kapuit, és nincs tovább, egyelőre legalábbis, noha korábban volt arról szó, hogy valamelyik külső kerületbe települ át. A Városligethez hasonló, jó adottságú, könnyen megközelíthető, központi fekvésű terület nincs másik Budapesten, így egy korszak már biztosan lezárult. A mutatványos eszközöket, a működőképes játékokat értékesítik, új tulajdonosaik talán utazó vidámparkként vagy falusi búcsúkon veszik majd hasznukat.

A XIX. század elején létrehozott Vurstlival indult, majd Angol Parkként folytatódott vidám parki történelem a Városligetben idén 175 éves. Megszámolni sem könnyű, hogy hányadik generáció tagjai sikítoznak már ott, a park fénykorszakában évente hárommillió látogatót fogadott. A forradalmak és világháborúk alatt is szüntelenül működő műemlék játékok, például a körhinta vagy a hullámvasút, és a műemlék jellegűek, azaz a barlangvasút, a céllövölde – ennek hátsó falrésze és a dodzsem tetőszerkezete történelmi örökség – szerencsére nem tűnnek el, a folytatásra mi is kíváncsiak vagyunk.

Biztos, ami biztos alapon érdemes egy utolsó vidám parki látogatást a következő két hétre beiktatni a programok közé. Mindezt nem csak azért, hogy lefűzhessük a családi emlékkönyvbe a Budapesti Vidám Park nevével ellátott belépő karszalagot.

I!

BEZÁR: 09.30.

HELYSZÍN: Vidám Park (Budapest XIV., Állatkerti krt. 14–16.)

JEGYÁR: Felnőtt:4900 Ft Diák:4000 Ft Gyerek:3500 Ft

VIDÁMPARK

1 PÉCSI VIDÁMPARK

Kivételes természeti adottságokkal rendelkező hely a Mecseki Parkerdőben. Múltidéző hangulatával, szabadtéri színpadával, régi működő játékaival várja a látogatókat.

JEGYÁR: belépő nincs, játékhasználat 400 Ft/ játék, 3000 Ft/10 játék

2 AZ ÉLMÉNYEK BIRODALMA

Vidámpark Balatonlellén, ahol egész kicsik számára is élménydús és felejthetetlen estét biztosíthatnak. XXL extreme-mel, speedyvel, rockyval, streetballal, dobálóval, dragonnal, ugrálóvárral és körhintával.

JEGYÁR:2500 Ft, kedvezményes 2200 Ft

3 BÉLAPÁTFALVAI VIDÁMPARK

Kisautó, go-kart, vízi dodzsem, elektromos dodzsem, Galaxy forgó, ufó és láncos körhinta, kisvonat, ugrálóvár és óriás csúszda, céllövölde, boksz, kalapács és karate.

JEGYÁR: belépő nincs, játékhasználat:250 Ft

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.