Mekkora buli

1994: A Eurowoodstock rendezvényen fellépnek a legendás nemzedék zenekarai is. Az MTV elismerően említi a fesztivált: szerintük jobban sikerült, mint a jubileumi Woodstock.

1995: Nincs többé lógás! A baráti társaságból profi rendezvényszervezők lesznek, hamisítható jegyek helyett bevezetik a színkódolt karszalagokat.

2000: Guinness-rekord: 3184 száj csattan csókra a Szigeten.

2003: Házasságkötési láz: több mint ezer pár mondja ki a boldogító igent a Szigeten. Bárkivel és bármivel frigyre lehet kelni, például a Nagyszínpaddal vagy egy kedvenc étellel. Újabb Guinness-rekord születik: hatezren festik ki a 390 négyzetméteres Fesztivál Körképet.

2004: Vérengzés a Szigeten: 600 litert csapolnak le másfél ezer józan szigetlakótól a Vöröskereszt vérszívói. Hálás a város, heti vérszükségletének háromnegyedét a fesztiválozók adják.

2007: A legendás esős Sziget. A nagyszínpad előtti sártenger iszapfürdőre inspirálja a tömeget.

2009: Világrekord-kísérlet egy 70 négyzetméteres mandalával, amelyen tizennégy országból csaknem ötszázan dolgoztak.

2011: Prince (a művész, akit valamikor így hívtak) kérésére átépül a Nagyszínpad: tízméteres kifutó, oldalkifutók és megduplázott kivetítők őrjítik a népet.

2012: Készpénzmentes övezet: világszinten is egyedülálló, és azonnal sikert arat a hivatalos fizetőeszköz, a Fesztiválkártya.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.