Klasszikus barátok

Csak első hallásra tűnik abszurdnak Kokas Katalin és Kelemen Barnabás ötlete: 2010 óta bizonyítják, a komolyzene is elég vonzó ahhoz, hogy a közönség egy hétre Kaposvárra költözzék. És a hangos tetszésnyilvánítás sem csak a rock sajátja. Csak itt ovációnak hívják.

A fesztiválrendezők többségével szemben a Kaposfestet zenészek szervezik. A szakmai berkekben bennfentes művészek külföldi koncertjeik során találnak fellépőkre, akiknek négyötöde a zenészbaráti körből kerül ki. A fesztivál jellemzően fiatal fellépői sok diákot csábítanak Somogyország fővárosába. A szerencsések közülük színpadra is juthatnak, igaz, egyelőre csak azokon a fesztiválpárnákon, amelyek egy koncertjegy árába kerülnek, és mind a 14 klasszikus zenei koncerten helyet lehet velük foglalni, akár a színpadon is.

A barátok egyike, José Gallardo argentin zongoravirtuóz negyedszer jön el, a tatár származású hegedűművésznő, Alina Ibraginova ezúttal művésztársait, a Chiaroscuro Kvartettet is elhozza. Ott lesz a Nicolas Altstaedt csellista is, aki nemcsak majdnem 135 éves csellóján, hanem tavaly készült hangszerén is játszik.

Ha valaki szeretné megtudni, miért emlegetik Kaposvárt a festők városaként,megnézheti a fesztivál ideje alatt a Kaposvár szülötte, Rippl-Rónai József rajzaiból nyíló kiállítást a Róma-villában, a gasztro élményekről pedig Segal Viktor sztárséf is gondoskodik. Ő a a konyhaművészetben is jártas komponista, Rossini receptjei alapján készít ételeket.

I!

08. 13., 08. 19.

Szivárvány Kultúrpalota (Kaposvár, Noszlopy G. u. 5–7.)

CÍM: Kaposfest

JEGYÁR: 1200–3500 Ft

 

Kokas Katalin, a fesztiválszervező hegedűművésznő
Kokas Katalin, a fesztiválszervező hegedűművésznő
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.