Hogy volt?

Mennyi piszkoskék víz lefolyt a K-híd alatt, amióta harminchárom évvel ezelőtt, 1980. augusztus 23-án körülbelül huszonötezren gyűltek össze az Óbudaiszigeten, hogy meghallgassák a Beatrice, a Hobo Blues Band és a P. Mobil koncertjét!

A történelembe az első szigetes rockbuliként bevonult eseményen mutatkozott be színpadon először az AE Bizottság is, és itt hangzott el első alkalommal a Fekete bárány blues.

Jávorszky Béla Szilárd két kötetben gyűjtötte össze a holtágon túli világ időszámításának dokumentumait. Lassan a feledés homályába vész az is, hogy Nagy Feróék egy évvel később már nem léphettek fel ugyanitt. Az 1981 augusztusában megrendezett Magyar Woodstock a HBB és a P. Mobil mellett a Korál, a V’ Moto-Rock, a Skorpió, az Edda, a Mini, a Karthago és a KFT fesztiválja volt, Bródy János műsorvezetése mellett.

Tíz év rendszerbomlasztó csendje után, 1991 júniusában a Budapesti Búcsútól lett újra hangos az Óbudai-sziget, ahol a Viszlát Iván! szuperbuli keretében búcsúztatták el a 46 évig ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet csapatokat. Olyan nagyágyúk döngettek a színpadon, mint a Beatrice, Hobóék, az Ossian és a Pál Utcai Fiúk – a háromnapos koncertsorozat anyagilag mégis teljes csődnek bizonyult. Tanulságnak bizonyára nem volt utolsó, mert a szervezők között ott szorgoskodott egy Gerendai Károly nevű fiatalember is.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.