Hármat egy csapásra

Baradla-barlang, Hollóházi Porcelán Múzeum, Matyó Múzeum, diósgyőri vár. Néhány turisztikai célpont,amiért egy átlagos napon is érdemes Borsod-Abaúj-Zemplén megye felé venni az irányt. Augusztusban a turisták mellett a fesztiválozók is ellepik a környéket.

A következő hét végén veszi kezdetét az észak-magyarországi régió legnagyobb nyári rendezvénysorozata, a Zempléni Fesztivál, amely több mint 20 éve, minden évben megnyitja kapuit. Az idén Sárospatak, Tokaj, Szerencs, és Sátoraljaújhely vesznek részt kiemelten a programsorozatban: a műemlékekben gazdag szabadtéri helyszíneik adnak majd otthont a komolyzenei koncerteknek, színházi, tánc- és dzsesszesteknek, kiállításoknak és kirándulásoknak. A programok között szerepel Verdi–Wagner-hangversenygála, Weöres Sándor-emlékest, számos dzsesszkoncert is, például a Budapest Jazz Orchestra Tóth Verával kiegészülve lép majd színpadra. A gyermekek szórakozását a Csavar Színház társulata biztosítja.

Lesznek még „kirándulás koncertekkel, vendéglátással” busztúrák is, amelyek során a résztvevők ellátogathatnak a legeldugottabb falvakba, kastélyokba és templomokba. A rendezvénysorozat a helybelieknek is kedvez, hisz az eseményekhez kapcsolódóan a résztvevő települések is megmutathatják hagyományaikat és szokásaikat. Helyi ételeket és tokaji borokat felvonultató gasztronómiai programok fűszerezik a vendégek napjait és éjszakáit.

I!

08.09., 08.18.

HELYSZÍN: Borsod-Abaúj-Zemplén megye

CÍM: Zempléni Fesztivál

JEGYÁR: Programonként változó, esetenként ingyenes

 

HÉT BETŰVETŐ

SZÖVEG: ONGJERTH HANNA

Augusztus 5.

Moliere hiába cserélte le Tartu e szerzetesi ruháját. A párizsi érsek betiltotta a darab 346 éve bemutatott második változatát is.

Augusztus 6.

Agatha Christie-t is megihlette a 207 éve született Alfred Tennyson balladája, a Shalott kisasszonya.

Augusztus 7.

Fekete gerinc, egymáshoz passzírozott címsorok: a grafikusok rémálma lehetett a 102 éve született Lengyel Dénes mondakötete.

Augusztus 8.

Éppen száz év korkülönbség volt a 323 éve született Mikes Kelemen és Kölcsey Ferenc között.

Augusztus 9.

Ki ne lett volna ott szívesen, amikor Thomas Mann és Bertold Brecht együtt vendégeskedett az 51 éve elhunyt Hermann Hesse házában?

Augusztus 10.

A 44 éve elhunyt, Achilles-ín zsugorodástól lesántult Kodolányi Jánost saját apja nevezte „ólommadárnak”.

Augusztus 11.

Vajon hogyan bírja a ma 67 éves Marilyn von Savant, hogy sose vágja férje fejéhez azt a tényt, hogy övé a világ legmagasabb IQ-ja?

Budapest Jazz Orchestra
Budapest Jazz Orchestra
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.