Élni könnyű

Lehet szerveznimindenféle nagy nyári bulikat, fesztiválokat és előadásokat,mégmindig a Szegedi Szabadtéri Játékok viszi a pálmát. Az elképesztő hely, a hatalmas színpad és nézőtér, a dóm égbe nyúló tornyaimint háttér és a hagyomány: egyszer legalább mindenkinek ki kell próbálnia az életben!

A Dóm téri színpadra látványt kell tervezni, és hatalmas közönséget magával ragadó művet kell kiállítani. Ez a szabadtéri játékok 82 éves története során nagyon sokszor sikerült, és így van ez a 2013-es nyár idején is.

A Leányvásár, Az operaház fantomja már lement, ma estétől négyszer az Elfújta a szél musicalváltozatát játsszák a nagyszínpadon. A következő hét szenzációja a Porgy és Bess két előadása lesz, majd következik háromszor az István, a király Alföldi Róbert-féle változata.

Külön érdekessége a programnak, hogy George Gershwin operáját New York-i társulat adja elő. Nem is lehet ez másként, mert örökösei még nála is jobban ragaszkodnak a nagy zeneszerző eredeti feltételeihez, miszerint a fehér szerepeket fehér, az afroamerikai karaktereket pedig afroamerikai énekesek alakítsák. A hírek szerint ebben az évben Európában másutt nem is énekli senki az opera részeként, hogy „Summertime, / And the livin’ is easy”. És valószínűleg sokáig kell várni, amíg újból élőben lesz nálunk Porgy és Bess-bemutató.

 

I!

07. 26., 07. 27., 08. 02., 08. 03.

CÍM: Elfújta a szél

08. 09., 08. 10.

CÍM: Porgy és Bess

08. 17., 08. 18., 08. 20.

CÍM: István, a király

KEZDÉS: 21.00

JEGYÁR: 2900–14300 Ft

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.