Buli és halálugrás

Tíz évvel ezelőtt váltak el útjaik. Megfogadták, hogy nem örökre. Az AlkalMáté Trupp, azaz Máté Gábor 2003-ban végzett egyetemi osztálya és osztályfőnöke állja a szavát. Minden évben létrehoznak egy közös előadást, nem is akármilyet. Néhány éve a saját életüket dolgozzák fel. Az idén Száraz Dénes kerül színpadi terítékre. Vele, de nélküle.

Az éveken át tartó közös tanulás, közös munka végén minden csoport megígéri egymásnak, ők igenis megtalálják a módját, hogy az intézmény biztosította kereteken kívül is együtt alkothassanak. A kevésbé naivak – vagy inkább tapasztaltabbak – a rendszeres közös programmal kecsegtetik egymást. Később ebből lesznek az öt-, tíz-, huszonöt éves találkozók, a fellángolásban kicserélt telefonszámok, és az újra egymás nélkül töltött évek.

A ma már legendás Máté–Horvai-osztályként emlegetett csapat azonban nem sodródott az árral, és minden nyáron együtt játszanak. Három előadást követően vetődött föl az ötlet, hogy az osztály tagjainak életét dolgozzák fel szabad színházi formában, így a 14 tagú társaság 14 évre köteleződött el. Az úttörő, azaz az első fiatal színésznő, akinek szembe kellett néznie azzal, milyennek látják őt a többiek, Járó Zsuzsa volt. Őt választották, mert róla feltételezték, hogy a legtöbbet élt, azóta esztendőről esztendőre sorsolás dönti el, ki a következő évi főszereplő.

Ezen a nyáron Száraz Dénes, a televíziós szappanoperahős a kiválasztott, aki az Alkal Máté sorozatból egyszer már kiszállt, ahogy Fenyő Iván is. A le nem írt szerződés azonban úgy szólt, hogy senki sem kaphat felmentést, ezért az ő neve is benne volt az évente egyszer előkerülő kalapban. Végül úgy alakult, hogy dolgozik az előadásban, de nem játszik benne. A Zsámbékról a Jurányiba költöző, az idén is két hétre mindent félretevő volt osztály tagjai most is kíváncsi nézőket várnak nyilvános élveboncolásuk különleges kísérletére, amelyet egyszerre élnek meg halálugrásként és nagy buliként.

I!

08. 01., 08. 04.

KEZDÉS: 20.30

HELYSZÍN: Jurányi Inkubátorház (Budapest II., Jurányi u. 1.)

CÍM: Száraz Dénes – Vele, de nélküle

JÁTSSZÁK: Czukor Balázs, Dömötör András, Gál Kristóf, Járó Zsuzsa, Jordán Adél, Kovács Patrícia, Máthé Zsolt, Mészáros Béla, Mészáros Máté, Péter Kata, Szandtner Anna, Vajda Milán

OSZTÁLYFŐNÖK: Máté Gábor

JEGYÁR:2800 Ft

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.