Sélley Miklós: Fémes csillogás

A 80-as évek elejétől fotózom a természetet, töretlen kíváncsisággal és lelkesedéssel. Képeimen a pangó vizek felületén kialakult hártyaszerű természetes vízfátyol látható, melyet a vízbe hajló vagy hulló növényi maradványok, a talajból kimosódó ásványi anyagok, baktériumok alkotnak és festenek változatos színekre.

Ahhoz, hogy mindez a csoda teljes egészében kibontakozzon, a felületre beeső és onnan visszaverődő fénynek is döntő szerepe van. A szemünkbe, illetve az objektívbe reflektált fény csak egy meghatározott szögből tekintve fedi fel a titkát – egyébként szinte láthatatlan marad.

ÉLETRAJZ:

1955-ben született Szekszárdon. 1983-ban készítette első természetfotóit. 1985-ben szerzett villamos üzemmérnöki diplomát. 1996-tól tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének, 2007-től a Foto Natura Természetfotósok Egyesületének. Nemzetközi és magyar díjakat is nyert, részt vett alkotótáborokban, könyvek társszerzőjeként is dolgozik, több egyéni kiállítása volt, és képei lát- hatóak a Magyar Fotográfiai Múzeumban, Kecskeméten, a Jelenkori Magyar Fotóművészeti Gyűjteményben és a Helikon Kastélymúzeumban, Keszthelyen.

I!

fotomuveszek.webdesign.hu  

 

Fémes csillogás
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.